Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Χαώδεις καταστάσεις με τον υιό Τραμπ: Είναι «υψηλής ποιότητας» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο γιο του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, έναν «άνθρωπο υψηλής ποιότητας» και εξήρε τη διαφάνεια με την οποία ενήργησε, στην υπόθεση της συνάντησής του με τη Ρωσίδα....
δικηγόρο που του παρουσιάστηκε ως απεσταλμένη της ρωσικής κυβέρνησης.

«Ο γιος μου είναι ένας άνθρωπος υψηλής ποιότητας και χειροκροτώ την διαφάνειά του» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη ανακοίνωση που ανέγνωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα με την υπόθεση αυτή: ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κράτησε σήμερα αποστάσεις από τον «Τζούνιορ», μετά την αποκάλυψη ότι εκείνος συναντήθηκε τον Ιούνιο του 2016 με μια Ρωσίδα δικηγόρο που υποστήριζε ότι θα του έδινε πληροφορίες από τη ρωσική κυβέρνηση κατά της Χίλαρι Κλίντον.

«Ο αντιπρόεδρος εργάζεται καθημερινά για να προωθήσει το πρόγραμμα του προέδρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Μάικ Πενς, Μαρκ Λότερ, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο MSNBC.

«Δεν έχει γνώση για τη συνάντηση. Ούτε ενδιαφέρεται για τις ιστορίες που αφορούν την εκστρατεία –ιδίως την εποχή που εκείνος δεν συμμετείχε στην εκστρατεία».

Ο Μάικ Πενς επελέγη την 15η Ιουλίου του 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος αντιπρόεδρος της χώρας. Ο γιος του συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια στον Πύργο Τραμπ την 9η Ιουνίου 2016.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου