Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Ο Τραμπ έφτασε στο Παρίσι -Δείπνα, συναντήσεις και παρελάσεις στο πρόγραμμα [εικόνες & βίντεο]




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, απαστράπτουσα μέσα σε ένα κόκκινο σύνολο, έφθασαν με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στο αεροδρόμιο Ορλί της γαλλικής πρωτεύουσας, στην έναρξη μιας διήμερης επίσκεψης....


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στη Γαλλία για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Πτώσης της Βαστίλλης, στις 14 Ιουλίου, αλλά και τη συμμπλήρωση 100 χρόνων από την είσοδο των ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Αντιμέτωπος με μια πολιτική θύελλα για την υπόθεση της Ρωσίας στην πατρίδα του και σφοδρές επικρίσεις στο εξωτερικό για τη στάση του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και του παγκόσμιου εμπορίου, ο Τραμπ έφθασε στο Παρίσι αναζητώντας κοινό έδαφος με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες έχουν λόγους να επιθυμούν βελτίωση των σχέσεων μετά από μια μάλλον «δύσκολη» αρχή, με τον Μακρόν να ελπίζει σε αναβάθμιση του ρόλου της Γαλλίας στη διεθνή σκηνή και τον απομονωμένο μεταξύ των δυτικών ηγετών Τραμπ να αναζητεί έναν φίλο στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού.



Η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, όπως η μάχη κατά της τρομοκρατίας και οι εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ, αλλά αξιωματούχος του Ελυζέ τόνισε ότι ο Μακρόν δεν θα διστάσει να αγγίξει και πιο ακανθώδη ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και ο προστατευτισμός στο εμπόριο, που προωθεί ο Τραμπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Hotel des Invalides, ένα μεγαλοπρεπές οικοδομικό σύμπλεγμα του 17ου αιώνου όπου βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και άλλων ηρώων πολέμου.



Τα δύο προεδρικά ζεύγη θα δειπνήσουν το βράδυ σε πολυτελές εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ.

Για τον Μακρόν, το νεότερο ηγέτη της Γαλλίας από την εποχή του Ναπολέοντα, η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ συνιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τραμπ και να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την αμερικανική εξωτερική πολιτική, η οποία, όπως λένε ευρωπαίοι ηγέτες, στερείται προσανατολισμού.

Το 59% των Γάλλων εγκρίνουν την απόφαση του προέδρου τους να προσκαλέσει τον Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe.






Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει επίσημα δεκτός στο Μέγαρο των Απομάχων σήμερα στις 15:30 τοπική ώρα από τον Εμανουέλ Μακρόν προτού οι δύο ηγέτες, μία ώρα αργότερα, συναντηθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων καταρχάς για κατ’ ιδίαν συνομιλίες και κατόπιν με τη συμμετοχή και άλλων αξιωματούχων, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 18:15 τοπική ώρα. Θα ακολουθήσει το δείπνο με οικοδεσπότες τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν και επίσημους καλεσμένους τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια στο εστιατόριο Ιούλιος Βερν στον Πύργο του Άιφελ.

Αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή, στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στη διάρκεια της οποίας θα παρελάσουν δίπλα δίπλα Γάλλοι και Αμερικανοί στρατιώτες.








Φωτογραφίες: Associated Press

Πηγή: Ο Τραμπ έφτασε στο Παρίσι -Δείπνα, συναντήσεις και παρελάσεις στο πρόγραμμα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου