Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Τραμπ: Το τείχος με το Μεξικό να είναι σι-θρου για να μην πέφτουν σάκοι με ναρκωτικά σε κεφάλια ανθρώπων
«ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ 30 ΚΙΛΑ “ΠΡΑΜΑ” ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ; ΧΑΘΗΚΕΣ!»

Το προτεινόμενο τείχος κατά μήκος της μεθορίου των ΗΠΑ με το Μεξικό πρέπει να είναι “see-through” για να μην πέφτουν σάκοι με ναρκωτικά στα κεφάλια των ανθρώπων, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ....


Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι στο Παρίσι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μπορούν οι συνοροφύλακες να βλέπουν μέσα από το τείχος για να διακρίνουν τους επερχόμενους κινδύνους.

«...Χρειάζεται διαφάνεια. Πρέπει να μπορείς να βλέπει μέσα [από το τείχος]. Θα μπορούσε να είναι ένα ατσάλινο τείχος με ανοίγματα, αλλά πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα γιατί πρέπει να βλέπεις τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του τείχους», είπε και πρόσθεσε: «Όσο φοβερό κι αν ακούγεται όταν ρίχνουν από πάνω μεγάλους σάκους με ναρκωτικά, δεν τους βλέπεις. Να πέφτει 30 κιλά “πράμα” στο κεφάλι σου; Χάθηκες!»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι χρειάζονται κάπου «1.100 με 1.400 χιλιομετρα φράκτες» ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς τα ποτάμια και τα όρη συνιστούν «φυσικά φράγματα» κατά μήκος της υπόλοιπης μεθορίου.

«Έχεις βουνά. Έχεις κάποια ποτάμια που είναι ορμητικά. Έχεις κάποιες περιοχές τόσο απομακρυσμένες, που δεν περνούν άνθρωποι από εκεί. Αλλά θα χρειαστείς κάπου 1.100 με 1.400 χιλιόμετρα».Το τείχος αυτό ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ. Στη μεθόριο, που εκτείνεται σε τέσσερις αμερικανικές Πολιτείες, υπάρχουν είδη φράκτες και τείχη μήκους περίπου 960 χιλιομέτρων, αλλά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος λέει ότι σε κάποιες περιοχές θα πρέπει να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν.

Ο Λευκός Οίκος είχε πει αρχικά ότι τα σχόλια του Τραμπ στο προεδρικό αεροσκάφος ήταν off the record, αλλά αργότερα άλλαξε στάση και τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικό, Άντρες Ρόζενταλ, χαρακτήρισε το προτεινόμενο “see-through” τείχος «ό,τι γελοιότερο έχω ακούσει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν βγάζει νόημα», είπε.

Η επιμονή του Τραμπ να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος προκάλεσε τριγμούς στις σχέσεις των ΗΠΑ με την όμορη χώρα, η κυβέρνηση της οποίας λέει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Μετά την εκλογή του ο Τραμπ είπε ότι θα βρει έναν τρόπο να πληρώσει το Μεξικό τις ΗΠΑ για την ανέγερση του τείχους, την οποία, όμως, θα πρέπει να χρηματοδοτήσει πρώτα το κογκρέσο.

Αλλά ενώ έχουν περάσει έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι στιγμής έχει ζητήσει μόλις 1,6 δισ δολάρια από το κογκρέσο για το τείχος, το κόστος ανέγερσης του οποίου υπολογίζεται σε πάνω από 20 δισ δολάρια.Πηγή: Τραμπ: Το τείχος με το Μεξικό να είναι σι-θρου για να μην πέφτουν σάκοι με ναρκωτικά σε κεφάλια ανθρώπων | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου