Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

«Τους ενοχλώ επειδή πιστεύω στη μάχη κατά της διαφθοράς», ξεκαθαρίζει η Θάνου
Απαντήσεις για όλα δίνει η ανώτερη δικαστική λειτουργός
«Τους ενοχλώ γιατί πιστεύω στη μάχη κατά της διαπλοκής»
«Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται», τόνισε για τη ΝΔ

Στην αντεπίθεση βγαίνει η Βασιλική Θάνου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε επ’ αφορμής του διορισμού της ως προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.....


Η ανώτερη δικαστική λειτουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού, ήταν «διότι θέλω να εξακολουθήσω να υπηρετώ από μια κρατική, θεσμική θέση, προσφέροντας την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα στα 42 χρόνια της δικαστικής μου σταδιοδρομίας».

«Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στην μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς», είπε ακόμα η Βασιλική Θάνου, καταλογίζοντας «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία» στην Νέα Δημοκρατία και λέγοντας πως και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες τοποθετήσεις. «Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται», πρόσθεσε η κα Θάνου.


Ακόμη, σημείωσε ότι θα παρέχει τις υπηρεσίες της χωρίς καμία αμοιβή, για αυτό και -όπως τόνισε- κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει «συναλλαγή ή πελατειακή σχέση» μεταξύ της ιδίας και της κυβέρνησης. «Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κόντρα της Δικαιοσύνης με κυβερνητικά στελέχη η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρατήρησε ότι κριτική είναι επιτρεπτό να γίνεται στις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι «όταν κανείς υπερβαίνει τα όρια και η κριτική αυτή δεν είναι επιστημονική κριτική ή ηθικού μέρους κριτική ή είναι κριτική κατά τρόπο απρεπή, τότε θα έπρεπε να αποφεύγεται».

«Η κριτική αυτή από πλευράς πολιτικών είναι ότι δεν μπορούν να μπουν και στη θέση δικαστών. Πολλές φορές ο δικαστής κρίνει μόνο με το γράμμα του νόμου και δεν προχωρεί περισσότερο να δει τις πολιτικές, κοινωνικές και λοιπές προεκτάσεις. Κατά την άποψη μου, ναι (θα έπρεπε να το κάνει)», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου