Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας από «ύποπτο» δέμα κοντά στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη





Ο ίδιος ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στη Λέσβο


Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών - Τελικά, δεν επρόκειτο για βόμβα


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στην οδό Παναγή Κυριακού, στην πλατεία ...Έλενας Βενιζέλου, απέναντι από το ομώνυμο μαιευτήριο και την οικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο κοντά σε κάδο απορριμμάτων, περίπου απέναντι από την πρεσβευτική οικία. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία και έφθασαν επιτόπου πυροτεχνουργοί, για να εξουδετερώσουν το ύποπτο δέμα.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, το «ύποπτο» δέμα απέναντι από την οικία του Αμερικανού πρέσβη και το μαιευτήριο «Έλενα», στην οδό Παναγή Κυριακού, δεν ήταν βόμβα.

Προηγήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος από πυροτεχνουργό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος και παρέλαβε το κουτί. Η όλη επιχείρηση έληξε περί τις 18:20 και η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, οι οποίοι παρέμειναν αποκλεισμένοι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, σταδιακά αποκαταστάθηκε.




Στο σημείο είχαν σπεύσει επίσης ένα όχημα της Πυροσβεστικής και ένα ασθενοφόρο.



Ο Αμερικανός πρέσβης βρίσκεται στη Λέσβο, όπου επισκέφθηκε τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια και το Καρά Τεπέ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου