Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

Διάβασε και θα καταλάβεις ποιοι και γιατί έριξαν τον Καραμανλή! Ποιοι θησαύρισαν από την εξαθλίωση της Ελλάδας!

 

 
ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και εγχώριοι νταβατζήδες που έριξαν τον Κώστα Καραμανλή, έστησαν το παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας. Την ξεπούλησαν προς όφελος των Γερμανών και όχι μόνο…


1,34 δισ. «έβγαλε» η Γερμανία από την Ελλάδα • Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας για το πάρτι που στήθηκε την περίοδο των δολοφονικών Μνημονίων • Ομολογία από την έγκυρη «Handelsblatt»! Ιδού οι διεθνείς κερδοσκόποι του Βερολίνου

Ρεπορτάζ
Κώστας Παπαχλιμίντζος

Η Γερμανία κερδίζει από την ελληνική κρίση χρέους». Ο τίτλος δεν ανήκει στη «δημοκρατία» (που έχει αναδείξει το θέμα αυτό την τελευταία επταετία ουκ ολίγες φορές), αλλά στην κορυφαία γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία επικαλείται στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο χθεσινό φύλλο της αποκαλύπτει ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από την αγορά ελληνικών ομολόγων και από τα επιτόκια των δανείων που έχει δώσει στην Ελλάδα συνολικά μέχρι στιγμής 1,34 δισ. ευρώ!

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό από επικριτές της ότι έχει επωφεληθεί από την κρίση χρέους της Ελλάδας. Τώρα υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν» γράφει η «Handelsblatt» και συνεχίζει την πολύ ενδιαφέρουσα και εξόχως αποκαλυπτική ανάλυση: «Τα δάνεια και τα ομόλογα που αγοράστηκαν για τη στήριξη της Ελλάδας σε βάθος σχεδόν μίας δεκαετίας έχουν οδηγήσει σε κέρδη 1,34 δισ. ευρώ για το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο επιβεβαίωσε τον αριθμό σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης του Κόμματος των Πρασίνων».

Οπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, τα κέρδη αυτά προέρχονται «από μια σειρά από προγράμματα, που αθροίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τα οποία η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης έχουν υποστηρίξει για να κρατήσουν όρθια την κυβέρνηση και την οικονομία της Ελλάδας από τότε που ξέσπασε η τεράστια κρίση χρέους το 2009». Από μόνο ένα δάνειο που δόθηκε στην Ελλάδα το 2010 από την κρατική γερμανική τράπεζα επενδύσεων KfW το κέρδος ήταν 393.000.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά αποκρύπτονται επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια από τον κ. Σόιμπλε, που προβάλλει σταθερά το προφίλ του «καλού Σαμαρείτη» ο οποίος βοηθά -χωρίς αντάλλαγμα- τη χώρα μας. «Τα κέρδη από τους τόκους πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Ο Βόλφ-γκανγκ Σόιμπλε δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα κέρδη από την Ελλάδα για να “καθαρίζει” τον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό» δήλωσε στη «Süddeutsche Zeitung», που φιλοξένησε παρόμοιο ρεπορτάζ, ο βουλευτής των Πρασίνων Μανουέλ Σαραζίν.

Οπως αναφέρει η «S.Z.», «ετήσια κέρδη εισρέουν και από άλλη πηγή. Το 2010 η ΕΚΤ είχε εκπονήσει ένα πρόγραμμα -που ολοκληρώθηκε το 2012- για την αγορά κρατικών ομολόγων (SMP) με στόχο να στηριχτούν χώρες που πλήττονταν από την κρίση, όπως η Ελλάδα. Αυτά τα ομόλογα αποφέρουν κάθε χρόνο κέρδη, τα οποία η ΕΚΤ διανέμει στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης. […] Από το 2015 το γερμανικό μερίδιο κέρδους από το SMP ανέρχεται αθροιστικά σε 952.000.000 ευρώ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα προϋπολογισμού Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ σχολίασε με νόημα: «Μπορεί μεν να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν νομιμοποιείται όμως μέσα από το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου