Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

Σάλος με όσα συνέβησαν στον ΣΚΑΪ ανάμεσα σε Άδωνι και Πορτοσάλτε - Μια σκανδαλώδης σχέση αποκαλύπτετα

 



 Στη ραδιοφωνική εκπομπή του επιστήθιου φίλου του, Άρη Πορτοσάλτε, βγήκε το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο της αποκάλυψης στην Εξεταστική Επιτροπή....
για την Υγεία κατά την οποία ο πρώην υπουργός Υγείας λειτουργούσε κατ' εντολήν του τραπεζίτη και πρώην διοικητή της «Πειραιώς», Μιχάλη Σάλλα. Ωστόσο, το δημοσιογραφικό κριτήριο του Πορτοσάλτε του υπέδειξε να κρίνει ως άνευ σημασίας την εν λόγω αποκάλυψη και να μην κάνει ούτε μία σχετική ερώτηση.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ δεν χρειάστηκε να κάνει ερωτήσεις, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένος για τη συνέντευξη και μία φράση - πάσα του αρκούσε στον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κάνει μία συνολική τοποθέτηση επί της επικαιρότητας.

Μετά το σχολιασμό της χθεσινής απόφασης του ΔΝΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε από μόνος του στη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, με τον Πορτοσάλτε να μην έχει κανένα πρόβλημα που ο αντιπρόεδρος ιεραρχεί τα θέματα της συνέντευξης. Για να είμαστε ακριβείς, ο Πορτοσάλτε είχε μία ένσταση, απλά αυτή αφορούσε το εύρος του ηχητικού που θα έπρεπε να κοπεί από τα λεγόμενα του Γεωργιάδη για να παίξει στα δελτία του καναλιού.

«Επειδή χθες είχατε στην εκπομπή σας τον κ. Γεωργαντά» είπε ο Άδωνις για τον εισηγητή της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή, προλογίζοντας την αλλαγή θέματος. «Τι έκανε ο κ. Γεωργαντάς χθες μετά την εκπομπή σας στην Επιτροπή της Υγείας;» ήταν το ρητορικό ερώτημα του αντιπροέδρου, αφού και οι δύο γνώριζαν. «Αποκάλυψε κ. Πορτοσάλτε -και να τι θα πει να είσαι διαβαστερός, να είσαι μελετηρός και εργατικός βουλευτής, αποκάλυψε την σκευωρία» είπε, πλέκοντας το εγκώμιο του Γιώργου Γεωργαντά που λειτουργεί ως ασπίδα όλο αυτό το διάστημα στην Επιτροπή για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας.

Έπειτα, ο Γεωργιάδης παρέθεσε τις πολιτικές καταβολές του χθεσινού μάρτυρα, προσθέτοντας πονηρά: «εντάξει...». «Διότι χθες είχαν στην Επιτροπή της Υγείας τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του "Ντυνάν", έναν επισήμως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει...» είπε αυτολεξεί ο Άδωνης, με το δημοσιογράφο να παρεμβαίνει έστω και για λίγο, λέγοντας: «Τον κ. Κώστα Κρέτση». Εν συνεχεία, ο Γεωργιάδης παρέθεσε πως την προηγούμενη μέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, είχε φωνάξει τον μάρτυρα μέσα στη Βουλή προκειμένου να τον «δασκαλέψει».

Ωστόσο, αυτό που δεν θεώρησαν σκόπιμο να συζητήσουν οι δυο τους, ήταν η αποκάλυψη του μάρτυρα για την οικειότητα που είχε ο Σάλλας με τον τότε υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας αφηγήθηκε πως ο τότε διευθυντής του γραφείου του Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, είχε συνάντηση μαζί με τον ίδιο και δύο ακόμα συνδικαλιστές στο γραφείο του πρώην διοικητή της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα. Την ώρα που ο Σάλλας ζητούσε από τον Μπούρα -δηλαδή από το Μαξίμου- την παραίτηση του Δ.Σ. Μαρτίνη χτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή βρισκόταν ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον κ. Κρέτση να είναι αυτήκοος μάρτυρας στην εντολή που έδωσε ο τραπεζίτης στον Άδωνη για να παραιτήσει το Δ.Σ. του «Ντυνάν».

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που ξέχασε να κάνει ο Πορτοσάλτε στον Γεωργιάδη είναι: «Ήσασταν εντολοδόχος του τραπεζίτη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου