Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017

Άδωνις Γεωργιάδης: Καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική για την Υγεία - Ένταση από την αρχή (Live)




Ο τέως υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει μετά από απαίτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη....



Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας θα εξετάσει σήμερα (λήγοντας τις εργασίες της για τους καλοκαιρινούς μήνες) τον τέως υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μετά την απαίτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη να εξεταστεί τώρα ο μάρτυρας για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων


Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κληθεί να απαντήσει αν ήταν ή όχι εντολοδόχος του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα. Σύμφωνα με την μαρτυρία του πρώην προέδρου των εργαζομένων, Κωνσταντίνου Κρέτση, την προηγούμενη Πέμπτη, ο Γεωργιάδης έλαβε τηλεφωνική εντολή από τον πρώην διοικητή της τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να παραιτήσει το Δ.Σ. Μαρτίνη.

Επ' αυτού, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε τονίσει πως ο Γεωργιάδης «δεν είχε, εκ του Νόμου, εξουσία να πάψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, να διορίσει στη συνέχεια άτομα δικής του επιλογής και αρεστά στο μελλοντικό ιδιοκτήτη, στην Τράπεζα Πειραιώς». Οπότε, εγείρεται το ερώτημα αν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ λειτουργούσε ως εξυπηρετητής του Σάλλα στο υπουργείο κι αν κατ' αυτόν τον τρόπο είχε προσφέρει την υπουργική του βοήθεια και σ΄άλλους τραπεζίτης ή μη.

Δεύτερον, ο Άδωνις συνυπέγραψε το τριμερές μνημόνιο συνεργασίας μαζί με ΚΙΕΝ και Πειραιώς. Το συμφωνητικό αυτό αποτέλεσε τον οδικό χάρτη και όλα τα βήματα που οδήγησαν το νοσοκομείο στα χέρια της θυγατρικής εταιρίας της τράπεζας, ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ. Στο μνημόνιο συμπεριλαμβανόταν και όρος εχεμύθειας, γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να δώσει μία σαφή εξήγηση για το λόγο που ο ίδιος συμμετείχε ενεργά σε μία -κατά το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ιδιωτική συναλλαγή.

Τρίτον, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να διευκρινίσει πόσες συναλλαγές είχε ο αδερφός του, Λεωνίδας, με το «Ντυνάν». Στους καταλόγους που είχαν φτάσει στην Επιτροπή από το 2000 έως το 2014 ο Λεωνίδας Γεωργιάδης φέρεται ως προμηθευτής του νοσοκομείου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως η μόνη συναλλαγή έγινε το 2008 και συγκεκριμένα η εταιρία του αδερφού του απέστειλε 2.000 ημερολόγια στο «Ντυνάν» έναντι 17.000. Το ερώτημα είναι πώς γίνεται το μηχανογραφικό σύστημα του νοσοκομείου να... αντιπαθεί τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και να του καταλογίζει συναλλαγές για 14 ακόμα χρόνια.

Ένταση από την αρχή

Αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μαλωμενάκης, έκανε γνωστά διαδικαστικά ζητήματα, ενημέρωσε το Σώμα πως ο Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε, στέλνοντας κι άλλη υβριστική επιστολή στην Επιτροπή. Το λόγο πήρε -παρεμβαίνοντας- ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, για να ζητήσει σε έντονο ύφος να συζητηθεί και να απαντηθεί από την αρχή και όχι στο τέλος η νέα επιστολή Λοβέρδου. «Πέλαγος αντιφάσεων και ψευδολογιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας, σχολιάζοντας την κατάθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή.

Έπειτα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, δικαιολόγησε την επιστολή του Λοβέρδου με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση κρίνει τις αποφάσεις του ΣτΕ και πως ο πρόεδρος είχε συνάντηση με τον πρώην μάρτυρα Κρέτση, οπότε -κατά τα λεγόμενά της- ένας βουλευτής και μάρτυρας της Επιτροπής μπορεί να εκφράζει την άποψή του.


«Αν ο Λοβέρδος ητα βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα ξηλώνονταν τα έδρανα. Μπορεί να λέει οτιδήποτε και να περνιέται για προοδευτικός;» ρώτησε ο Νίκος Νικολόπουλος και ζήτησε να διερευνηθεί η ψευδή ενόρκως μαρτυρία του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ παράλληλα αιτήθηκε να σταλεί η επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου