Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2017

Φυλάκιση 12 ετών για τον αντιπρόεδρο της Samsung ζητά εισαγγελέας




Την ποινή φυλάκισης 12 ετών για τον αντιπρόεδρο της Samsung πρότειναν οι εισαγγελείς στην Σεούλ, για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην αποπομπή της πρώην προέδρου, Παρκ Γκουν-χιέ, και συγκλονίζει τη χώρα.....

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς στη Νότια Κορέα ζήτησαν σήμερα 12ετή κάθειρξη για τον Λι Τζέι-γιονγκ, για δωροδοκία της στενής φίλης τής Παρκ, Τσόι Σουν-σιλ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι ειδικοί εισαγγελείς υποστήριξαν στην τελευταία δικαστική ακρόαση ότι η υπόθεση του κληρονόμου της Samsung, ήταν μία τυπική υπόθεση διαφθοράς που στηρίχθηκε στις σχέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών, σε βάρος των συνταγματικών αρχών της Νότιας Κορέας.

Οι εισαγγελείς επίσης, ζήτησαν την επιβολή ποινών από 7 έως 10 χρόνια για τα τέσσερα άλλα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ο 48χρονος γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότια Κορέα είναι φυλακισμένος σε κελί στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση του σκανδάλου, που οδήγησε στην αποπομπή από τα προεδρικά καθήκοντά της, της πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-χιέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου