Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας για τις δηλώσεις Βούτση συνεχίζονται
Θρησκευτικό πυρ ομαδόν κατά της αριστεράς
Ένας ένας με τη σειρά, οι άνθρωποι της Εκκλησίας έχουν βγει και κάνουν δηλώσεις σχετικά με τα όσα είπε..... ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ρίχνοντας «βέλη» προς την κυβέρνηση και την αριστερά εν γένει.

«Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε αυτές τις δηλώσεις για να ξέρουμε τι φρονούν», είπε εσχάτως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο Νίκος Βούτσης τους υποδέχθηκε -κατά το παρελθόν- στη Βουλή με σεβασμό και εξέφρασε την επιθυμία του να πρόκειται περί άστοχων, βιαστικών και επιπόλαιων δηλώσεων.

«Η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατικό κράτος αλλά είναι κράτος ορθοδόξων που στηρίζεται στις αξίες της οικογένειας της πατρίδας της θρησκείας», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη. «Δεν είναι αξιοπρεπές για τα λεφτά και τα δάνεια που χρωστάμε να μας τσαλακώσει η Ευρώπη, έχουμε και αναξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.


«Αν υπάρχει σχέδιο διαχωρισμού κράτους εκκλησίας … μπήκαμε στην ευθεία της διαλύσεως του κράτους γιατί Ελλάδα χωρίς ορθοδοξία δεν γίνεται» τόνισε.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξέφρασε την άποψη ότι η θεωρία της αριστεράς είναι ο πόλεμος εκκλησίας και πολιτείας και όχι ο πόλεμος κατά της εκκλησίας. Διαπίστωσε όμως ότι ο διαχωρισμό υπάρχει ήδη αφού υπάρχουν διακριτοί ρόλοι που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

«Τα περισσότερα λόγια είναι για κατανάλωση κομματική» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να κάνουμε πέρα την εκκλησία γιατί η εκκλησία είμαστε εμείς» συμπλήρωσε.

Ενώ, για ακόμη μία φορά, εξέφρασε την αντίθεσή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων όπως και στην υιοθεσία παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου