Σάββατο, Αυγούστου 19, 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Η αλήθεια να… καίγεται




Εκτός από την οικολογική καταστροφή, τη βδομάδα που μας πέρασε κάψαμε και πολλά εγκεφαλικά κύτταρα..

Μεγάλες τηλεοπτικές και διαδικτυακές ...στιγμές ζήσαμε -και πάλι- αυτή τη βδομάδα.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα, στάθηκαν η αφορμή για το εγχώριο «νεοφιλελευθεριστάν», όχι μόνο να κάνει αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες, αλλά να ανανεώσει και το αφήγημα των ιδιωτικοποιήσεων. Νέα θύματα, τα δάση, η πυροσβεστική και το χτίσιμο αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις.

*** Αυτό που πραγματικά εκτιμώ στους κολλητούς φίλους, Άδωνη Γεωργιάδη και Άρη Πορτοσάλτε, είναι η πίστη και η αφοσίωση… στον σκοπό που αγιάζει τα Μέσα. Ο «ταλιμπανισμός» στον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό, αν θέλετε.
Ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σου δίνει την εντύπωση πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να πει το πιο χοντροκομμένο ψέμα με τον πιο πειστικό τρόπο, την ίδια στιγμή ο ανεπίσημος εκπρόσωπος Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει καμία ηθική αναστολή όταν κηρύττει σκληροπυρηνική νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα από την οθόνη του ΣΚΑΙ. Είναι ο άνθρωπος που τόλμησε να πει -την ώρα που η φωτιά είχε κάψει τα πάντα- πως η νέα κυβέρνηση (Μητσοτάκη) δεν θα πρέπει να έχει ως ταμπού το θέμα της καταπάτησης των καμμένων δασών. Θα πρέπει να μπορεί ο κάθε επιφανής λεφτάς, να χτίζει όπου γουστάρει αρκεί να έχει γεννήτρια για το ρεύμα και σύστημα πυρόσβασης. Έτσι -σύμφωνα με τον Άρη- θα προστατεύεται καλύτερα το δάσος από τις πυρκαγιές.


Τι, δεν το πιστεύετε ότι το είπε; Δείτε το βίντεο ΕΔΩ



*** Όπως είναι προφανές, οι καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα, δεν αποτέλεσαν μόνο αφορμή για αντιπολίτευση από ΝΔ και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Στο ευρύτερο «Νεοφιλελευθεριστάν«, βρήκαν μια χρυσή ευκαιρία για να προπαγανδίσουν τα καλά των ιδιωτικοποιήσεων. Εκτός από «την πουτάνα τη μάνα που τους γέννησε» (όπως είχε προτρέψει ο νομπελίστας συγγραφέας Ζοσέ Σαραμάγκου) θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα δάση και την πυροσβεστική.





*** Ενώ δεν έλειψαν ακόμα πιο παρανοϊκές δημοσιεύσεις, από τον εμπνευστή των #Παραιτηθείτε και λοιπούς φιλελέδες.





Ιδιώτες που νομίζουν ότι είναι άριστοι, ενώ ακόμα και ετυμολογικά θεωρούνται σε ξένες γλώσσες, ως συνώνυμο του ηλίθιου (idiots).



ΥΓ. Βγήκε και ο Κούλης, να μας θυμίσει -την ώρα που καίγονταν τα πάντα- πως ήταν πρόεδρος της επιτροπής προστασίας Περιβάλλοντος, το 2007. Θυμάστε, τότε που είχε καεί όλη η χώρα και είχε καταστραφεί ολοσχερώς ο νομός Ηλείας. Τότε που πέθαναν 63 άνθρωποι, που κάηκαν 1.500 σπίτια και 6.000 έμειναν άστεγοι. Τότε που το ύψος των καταστροφών έφθασε τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Πάλι αυτογκόλ… και μάλιστα μακάβριο.



ΥΓ2. Για «επίθεση στον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις φιλελεύθερες αξίες» -μετά την τρομοκρατική επίθεση από ισλαμοφασίστες στη Βαρκελώνη- κάνουν λόγο στελέχη της ΝΔ και οι δημοσιογράφοι-κολαούζοι τους. Ναι, αυτοί που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήθελα να λιντσάρουν το Βούτση και αποκαλούσαν την Ελλάδα «ορθόδοξο Έθνος«.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου