Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

Τι κοινό έχουν οι άνθρωποι με γαλάζια μάτια;





Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology, φαίνεται ότι οι αποχρώσεις των ματιών στους ανθρώπους τους ....δίνουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά, που αφορούν την προσωπικότητα τους.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που διεξήχθη από Αυστραλούς επιστήμονες, αφορά το συσχετισμό μεταξύ του χαρακτήρα και του χρώματος των ματιών σε ανθρώπους από τη Βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ειδικοί, οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν το πλεονέκτημα να παρατηρούνται περισσότερο από τους άντρες σε σχέση με εκείνες που έχουν σκούρα μάτια, ενώ συνήθως είναι ανταγωνιστικές, γεγονός που τις κάνει να εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των σχέσεων τους, προκειμένου να είναι σίγουρες για τη δική τους επιβίωση, αλλά και των παιδιών τους.

Επιπλέον, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ορεμπρό, στη Σουηδία, μελέτησαν 400 ανθρώπους με σκοπό να ανακαλύψουν αν όντως ο χαρακτήρας και οι αποχρώσεις των ματιών έχουν άμεση σχέση και όπως φάνηκε, αυτό ισχύει.

Καθώς τα γονίδια που δημιουργούν το χρώμα των ματιών είναι τα ίδια με εκείνα που δημιουργούν τους μετωπικούς λοβούς, επομένως είναι πολύ πιθανό, όσοι έχουν παρόμοιο χρώμα ματιών να εμφανίσουν και παρόμοιες συμπεριφορές.

Μάλιστα, μια παλαιότερη μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το 1991, έδειξε ότι οι φοιτητές με σκουρόχρωμα μάτια είχαν μεγαλύτερο σκορ σε τεστ νοημοσύνης, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν ανοιχτόχρωμα.

Μιας και το μάτι είναι το μόνο σημείο του εγκεφάλου που βλέπει εξωτερικά, μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο στενά σχετίζεται με αυτόν, για αυτό δεν θα πρέπει να σας εκπλήσσει το πόσες πληροφορίες αποκαλύπτει για εκείνον και τις λειτουργίες του.







E-Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου