Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στη Ζάκυνθο




Παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από τη Θεσσαλία και την Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας - Σε εξέλιξη η φωτιά πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα - Καλύτερη η εικόνα στο Καπελέτι....
Η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής στο όρος Βραχίωνα στη Ζάκυνθο συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη και το πρωί του Σαββάτου.

Παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών, και το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από τη Θεσσαλία και την Αθήνα, η εστία που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Καλλιθέα και Πηγαδάκια συνεχίζει να κατακαίει μεγάλες εκτάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου η εικόνα ήταν λίγο καλύτερη στις χθεσινές εστίες κοντά στο Καπελέτι, ενώ το θετικό είναι πως δεν απειλούνται σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από συνολικά 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 10 άτομα πεζοπόρο.



Φόβους προκαλεί το γεγονός ότι αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι, πράγμα που μπορεί να επιδεινώσει την εστία στο Καταστάρι.

Στην περιοχή μεταβαίνουν ακόμα 8 οχήματα από την Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και άλλα τρία οχήματα από την Θεσσαλία. Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως έγινε γνωστό, θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι, γι΄ αυτό είναι σε ετοιμότητα και μια ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα για να μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο σούπερ Puma αν χρειαστεί. Αυτήν τη στιγμή από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου