Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) αποκαλύπτει σχέδιο για αποίκιση της Σελήνης έως το 2040





Έως το 2040 θα έχει δημιουργηθεί ο πρώτος σεληνιακός οικισμός 100 περίπου ανθρώπων, σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης στη Ρίγα της Λετονίας. Οι πρώτοι κάτοικοι της Σελήνης, κυρίως επιστήμονες, μηχανικοί και τεχνικοί, θα παράγουν τα σπίτια και τα εργαλεία τους σε τρισδιάστατους… εκτυπωτές, θα λιώνουν σεληνιακούς πάγους για να πιουν νερό, θα τρώνε λαχανικά που θα καλλιεργούν σε σεληνιακά θερμοκήπια και θα διασκεδάζουν με νέα «ιπτάμενα» σπορ χάρη στην μειωμένη βαρύτητα του δορυφόρου της Γης.

Η ESA πιστεύει ότι το φιλόδοξο σχέδιο για επέκταση της ανθρωπότητας στη Σελήνη είναι εφικτός με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Το δέλεαρ θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες ύλες στη Σελήνη, όπως ο ηφαιστειακής προέλευσης βασάλτης (που θα μπορούσε να είναι η πρώτη ύλη για δορυφόρους που θα εκτοξεύονται από το φεγγάρι), το σπάνιο στη Γη αλλά άφθονο στο φεγγάρι ήλιο-3 (από όπου θα μπορούσε θεωρητικά να παραχθεί καθαρότερη και ασφαλέστερη πυρηνική ενέργεια), το οξυγόνο και το υδρογόνο από τη διάσπαση του σεληνιακού νερού (δύο αέρια που εκρήγνυνται αν αναμιχθούν και άρα μπορούν να είναι η πρώτη ύλη για πυραυλικά καύσιμα) κ.α.

Η εξερεύνηση του φεγγαριού έχει ήδη ξεκινήσει με μη επανδρωμένα σκάφη και ρομπότ. Το μεγάλο στοίχημα τα επόμενα χρόνια θα είναι οι επανδρωμένες αποστολές, καθώς η εμπειρία των προσομοιώσεων έχει δείξει ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τον άνθρωπο δε θα είναι καθόλου εύκολες.



infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου