Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

Κατερίνα Παπακώστα: Μια κυρία της πολιτικής – σύμβολο αποδόμησης του νεομητσοτακισμού...

 
Η Κατερίνα Παπακώστα είχε κρεμάσει την κάπα της στον πλάτανο της Βουλής από την ημέρα που διεμήνυσε με τον τρόπο της στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι...
οι βουλευτές δεν είναι υπάλληλοι- έχουν λόγο και προσωπικότητα.


Το μήνυμα πήγε σε δυο φάσεις: Τον Μάρτιο του 2017 εξέφρασε τη γνώμη ότι το κόμμα της έπρεπε να ψηφίσει τη διανομή του μερίσματος στους συνταξιούχους. Γνώμη ήταν, δεν έγινε δεκτή, συντάχθηκε με το κόμμα της. Αλλά ήταν φανερό ότι ενόχλησε. Ίσως όχι γι’ αυτό που είπε, αλλά γιατί το είπε. Από αυτή την άποψη η απομάκρυνση της τώρα είχε και προληπτικό χαρακτήρα- προφανώς θα ξανάλεγε το ίδιο, ίδως ακολουθούμενη και απο άλλους.

Η δεύτερη φάση είχε με δυο συγκρουόμενα στοιχεία: πολιτικό ήθος και Άδωνι Γεωργιάδη. Συνέστησε στον αντιπρόεδρο να παραιτηθεί για όσο διάστημα θα διαρκούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, στη Βουλή. Το αυτονόητο. Πρώτος έπρεπε να το ζητήσει ο Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άφησε στη θέση του και ξήλωσε την Παπακώστα από αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας στη θέση της ό,τι χειρότερο είχε στη διάθεση του: έναν αποστάτη από το κόμμα του Θεοδωράκη,

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Η Κατερίνα Παπακώστα είπε στη Βουλή τα αυτονόητα. Δεν έκανε κάτι που να χρήζει πειθαρχικού ελέγχου. Δεν βγήκε εκτός γραμμής- εκτος η γραμμή ειναι το κανει ο Αδωνις. Απλώς έδειξε ότι στη ΝΔ δεν είναι όλοι ίδιοι. Και πάντως δεν είναι ίδιοι οι παλιοί κάτοικοι με τους μουσαφιραίους- που θα έλεγε ο Βαγγέλης Αντώναρος.

Ο πρόεδρος του κόμματος του θα οφειλε να την επιβραβεύσει γιατί υπεραμύνθηκε της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας- την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβίαζαν οι συνήθεις ύποπτοι Άδωνις και Καμμένος. Προτίμησε όμως να τη διώξει από την Κοινοβουλευτική ομάδα. Γεωργιάδης- Παπακώστα 2-0.
Αν ψάξει όμως κανείς να βρει ποιο είναι το σκορ ανάμεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη βουλευτίνα, ή ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και την πολιτική τάξη, τον πολιτικό πολιτισμό, την κοινοβουλευτική ευπρέπεια θα τον βρει ηττημένο συντριπτικά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γ. Λακόπουλου, ΕΔΩ...



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου