Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2017

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

 
Εννέα υποψήφιοι και η εκλογή του ηγέτη ενός κόμματος που ακόμα δεν υπάρχει. Ο νέος -υπό συγκρότηση- φορέας της
Κεντροαριστεράς, την Κυριακή με την εκλογή του πρώτου του αρχηγού, επιχειρεί να κάνει το βήμα προς τα εμπρός και ζητά τη βοήθειά σας.
Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή διεξάγεται ο πρώτος γύρος των αρχαιρεσιών του νέου φορέα. Σε περίπτωση βέβαια που κάποιος εκ των υποψηφίων συγκεντρώσει το 50% + 1, τότε η πρώτη Κυριακή θα είναι και η τελευταία καθώς δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Που μπορείτε να ψηφίσετε
Οι νομαρχιακές Οργανώσεις ήταν εκείνες που πρότειναν μέρη όπου θα μπορούσαν να διεξαχθεί εκλογική διαδικασία και η Ανεξάρτητα Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, ενέκρινε ή απέρριψε τις κατά τόπους προτάσεις της.
Εκλογικά κέντρα θα υπάρξουν τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας
Και αφού μάθατε που μπορείτε να ψηφίσετε, ώρα να μάθετε και το «πως». Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι και στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους. Αν δηλαδή έχετε για οποιονδήποτε λόγο στερηθεί των πολιτικών σας δικαιωμάτων, δεν θα μπορείτε να ψηφίσετε ούτε και για τον πρόεδρο του νέου φορέα.
Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ, εκτός από την Αθήνα όπου λόγω Μαραθωνίου το κλείσιμο προβλέπεται να γίνει στις 9 το βράδυ. Για να ψηφίσετε, θα χρειαστεί να καταβάλετε το ποσό των 3 ευρώ.
Τα βήματα
Απλά είναι τα βήματα που θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρώσετε την διαδικασία.
Μόλις μπείτε στο εκλογικό τμήμα, θα κληθείτε να συμπληρώσετε μια αίτηση για τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία. Σε αυτήν θα ρωτηθείτε αν επιθυμείτε απλώς να ψηφίσετε ή να πάρετε μέρος και στην διαδικασία της ίδρυσης του νέου φορέα που θα ακολουθήσει.
Ανάλογα με την απάντηση, θα λάβει το αντίστοιχη αίτηση. Εκεί θα καταβάλλεται το αντίτιμο για την ψήφο σας. Έπειτα κατευθύνεστε προς την Εφορευτική Επιτροπή, η οποία συγκροτείται από εθελοντές, όπου παραδίδετε την απόδειξη καταβολής της εισφοράς αλλά και την ταυτότητά σας ή το διαβατήριό σας.
Έπειτα λαμβάνετε το ψηφοδέλτιο, μπαίνετε στο παραβάν και σημειώνετε με σταυρό προτίμησης τον εκλεκτό σας.
Μάλιστα για να μην περιμένετε σε ουρά, μπορείτε να προεγγραφείτε ηλεκτρονικά εδώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, αν υπάρξει, έχουν μόνοι όσοι ψήφισαν και στον πρώτο.
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Οι 9 υποψήφιοι εκ των οποίων θα κληθείτε να επιλέξετε είναι οι:
Νίκος Ανδρουλάκης
Κωνσταντίνος Γάτσιος
Φώφη Γεννηματά
Σταύρος Θεοδωράκης
Γιώργος Καμίνης
Γιάννης Μανιάτης
Απόστολος Πόντας
Γιάννης Ραγκούσης
Δημήτρης Τζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου