Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2017

«Πονοκέφαλος» για τη ΝΔ το θέμα της ΣΕΚΑΠ




Αντιδράσεις και εκτός γραμμής τοποθετήσεις από τοπικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τη στιγμή που αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον ...
της ΣΕΚΑΠ και την τύχη των 170 εργαζόμενων, η Νέα Δημοκρατία καλείται να χειριστεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της. Σημαίνοντα στελέχη της Βορείου Ελλάδος εκφράζουν την αντίθεσή τους στη γραμμή του κόμματος και αντιδρούν στις τοποθετήσεις.

Την ευθεία αντίθεσή τους στην κεντρική γραμμή του κόμματος εκφράζουν με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις τους στελέχη της ΝΔ από την περιοχή της Θράκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Xanthi Channel σημειώνοντας ότι η εταιρεία γνώριζε για το πρόστιμο και επισημαίνοντας ότι όποιος αγοράζει μία εταιρεία αγοράζει και τα βάρη της.

Παράλληλα η ευρωβουλευτής τονίζει ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταβάλει τμηματικά το πρόστιμο η εταιρεία.

Οι αντιδράσεις, πάντως, από σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή είναι οργισμένες και εκ διαμέτρου αντίθετες στην κεντρική γραμμή του κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Κοντού, πρώην βουλευτή της ΝΔ και υπεύθυνου υπουργού τότε της κυβέρνησης ΝΔ, ο οποίος δήλωσε στο κανάλι της Ξάνθης ότι η κ. Σπυράκη δεν γνωρίζει καλά το θέμα.

«Το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ που επιβάλλεται στην ΣΕΚΑΠ είναι πέρα για πέρα άδικο… Η κυρία Σπυράκη δεν γνωρίζει το θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Διότι έγινε διαγωνισμός. Συμμετείχαν 4 εταιρείες σε αυτόν. Σε καμιά δεν γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη αυτού του προστίμου και ευθύνες σε αυτό έχει και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Θυμήθηκε πέντε χρόνια μετά να επιβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο; Η ΣΕΚΑΠ πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει την λειτουργία της προς όφελος και της Τοπικής αλλά και της Εθνικής Οικονομίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός.

Εκτός γραμμής και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την τοποθέτηση της ΝΔ και έκανε έκκληση να μην σταματήσει ούτε μία ώρα η λειτουργία της ΣΕΚΑΠ. «Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις και ας είναι από το ίδιο μου το κόμμα. Αν υπάρχει θέμα με το πρόστιμο να βρουν τους υπευθύνους να τους τιμωρήσουν και να τα πάρουν από αυτούς που το δημιούργησαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ένα σημαίνων τοπικό στέλεχος, ο Θωμάς Μιχόγλου, δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, ότι πρέπει να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων για να προσθέσει «η εργασία δεν έχει χρώματα ούτε κόμματα».

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι έντονες με το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης να καλεί με ψήφισμά του για να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν την αδιάκοπη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου