Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ JUNIOR ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ»

 


Ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή παρέμβασή του στον σταθμό «ALPHA 989», την οποία δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

– Η ευαισθησία που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για τον όρο «Μακεδονία» είναι και δεδομένη και αποδεδειγμένη.

– Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα «Όχι» και το 1992 και το 2008.

– Το Βουκουρέστι δεν κατέληξε σε συμφωνία, λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, κι άρα δεν υπάρχει σ’αυτήν τη φάση δέσμευση για σύνθετη ονομασία.

– Η κόκκινη γραμμή – πέρα από το όνομα – έχει να κάνει και με τις χρήσεις του ονόματος (erga omnes) αλλά και με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού που επιδεικνύει η σκοπιανή πλευρά, προσπαθώντας να καπηλευθεί την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας.

– Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να κάνει «σαλαμοποίηση» του όλου θέματος, δηλ. να συμφωνήσουν σε μια ονομασία και μετά να συζητήσουν τα υπόλοιπα ζητήματα.

– Αν οι εταίροι μας θέλουν συμφωνία στο θέμα του ονόματος, πρέπει να πείσουν τους γείτονές μας να κάνουν πολλά βήματα πίσω.

– Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα δεν είναι το τι λέει η Αντιπολίτευση, αλλά το τι κάνει η Κυβέρνηση. Αυτή έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

– Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, την ώρα που ψηφίζει το Πολυνομοσχέδιο, αυτό το τερατούργημα, που στην ουσία είναι η εμβληματικότερη κατάρρευση του αριστερού αφηγήματος, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, κάνοντας διαρροές για τυχόν διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.

– Η Εκκλησία – όπως όλοι σ’αυτή τη χώρα – έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αυτό, όμως, που έπραξε η κυβέρνηση, που μέσω διαρροών ταυτίζει τις απόψεις της Εκκλησίας με αυτές της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο και προσβλητικό, και υπονομεύει κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου