Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Τα δύο τρίτα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν από σήμερα ότι δεν θα στηριχθούν από την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές. Είναι σαφές μάλιστα σε ορισμένες συγκεκριμένες περιοχές-σχετικό ρεπορτάζ θα παρουσιάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα-ότι ο Κυριάκος επιθυμεί άλλους να εκλεγούν, τους οποίους και από σήμερα πατρονάρει.

Για τα μάτια του κόσμου, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ουδείς έχει λάβει το χρίσμα, αλλά η αλήθεια είναι τόσο οφθαλμοφανής. Εκεί που θα σημειωθούν συγκρούσεις, θα είναι για ορισμένους βουλευτές, που ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί δικούς του και είναι σαφές, ότι θα αντιταχθεί στις θελήσεις του Κυριάκου, με την …βοήθεια του Άδωνι Γεωργιάδη, βεβαίως βεβαίως…


Ταυτόχρονα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην….πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος, είναι ορισμένες από τις επιλογές που τις ακούν και βγάζουν σπυριά. Και μόνον η …προοπτική -την οποία εντέχνως εταιρίες μετρήσεων της κοινής γνώμης διαμορφώνουν- συνεργασίας με την Φώφη και τον Γιωργάκη Παπανδρέου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για την δημιουργία της ελάχιστης δυναμικής.

Αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί εάν τα ανοίγματα αυτά απέδιδαν, τότε είναι σίγουρο ότι όλοι θα σιωπούσαν. Δημοσκοπικά και με βάση τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων της κοινής γνώμης όχι μόνον κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, αλλά αντιθέτως χάνει η Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά και την καραμανλική πτέρυγα.

Η τελευταία γκάφα του κ. Μητσοτάκη, να προκαλέσει μυστική ψηφοφορία για να παραπέμψει τους Συριζαίους, αποτελεί μνημείο προχειρότητας και ανοησίας. Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το υποστηρίζουν, με αποτέλεσμα να υπογραμμίσουν την δυσαρέσκειά τους απουσιάζοντας από την σχετική συζήτηση στην βουλή, όπου παρευρέθησαν περί τα τέλη της συζητήσεως…τέσσερις προκαλώντας την οργή του κ. Μητσοτάκη, που έβαλε τα δημοσιογραφικά του φερέφωνα να τους μαστιγώσουν….

Φυσικά η ολη γκάφα, για άλλη μία φορά είναι του ίδιου του Κυριάκου, γιατί ουσιαστικά η υπόθεση της ψηφοφορίας της προηγούμενης εβδομάδας έχει όλα τα χαρακτηριστικά του "που πας ρε Καραμήτρο;" Που πας χωρίς συμμάχους;

Κι όχι μόνον δεν έπεισε την Φώφη Γεννηματά και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά έπεισε μόνο τον Βενιζέλο, που δημιούργησε ρήγματα με την στάση του και στην Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα ο αθεόφοβος και συνεχώς αδιάβαστος αφελής Μητσοτάκης, ταυτίσθηκε με την Χρυσή Αυγή, την μόνη που στήριξε την πρότασή του.

Πρόκειται για αφέλεια, βλακεία, όπως θέλει κάποιος ας την χαρακτηρίσει…Το χαστούκι όμως δεν ήταν μόνον προς την πλευρά του Κυριάκου, αλλά και του Άδωνι και του Σαμαρά, που είχαν πείσει τον Κυριάκο να προχωρήσει σε αυτήν την ανοησία.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις απαίδευτες κινήσεις του Κυριάκου, οδηγούν τη Νέα Δημοκρατία στο αδιέξοδο. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχουν αρχίσει και φωνάζουν και αγωνιούν και τα δικά της δημοσιογραφικά φερέφωνα, γιατί βλέπουν αυτό που άλλοι έβλεπαν πολύ νωρίτερα:
Δεν μπορεί, δεν τραβάει ο έρμος ο Κυριάκος και μάλλον έχει αρχίσει να το κατανοεί…όσο μπορεί φυσικά….-

�r�� �

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου