Σάββατο, Μαρτίου 24, 2018

Το παρασκήνιο στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής...



Πως έγινε η προσθήκη στο κείμενο συμπερασμάτων για τους δύο στρατιωτικούς...
Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιήθηκαν τα «ελληνικά αντανακλαστικά» για το τι περισσότερο θα μπορούσε να...
κερδίσει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα.

Όπως είχε δημοσιεύσει από χθες το newpost.gr η Αθήνα στην χθεσινοβραδινή συνάντηση των ηγετών της ΕΕ δεν είχε θέσει ως προτεραιότητα κάποια αλλαγή στο λεκτικό κομμάτι του τελικού κειμένου, καθώς θεωρούσε πως το μήνυμα ήταν ήδη ηχηρό προς την Άγκυρα όπως αποτυπωνόταν στο προσχέδιο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έχανε οποιοδήποτε ευκαιρία δινόταν.

Η ελληνική πλευρά και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανήκαν στη μειοψηφία εκείνων των ηγετών που εκτιμούσαν πως για την υπόθεση του Ρώσου πράκτορα Σκριπάλ πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια χαλαρή διατύπωση και να μη σηκωθούν οι τόνοι.

Στον αντίποδα η κοινοποίηση του Ντόναλντ Τούσκ στο twitter εξέφραζε και τη θέση των εταίρων που θεωρούσαν ότι «η Ρωσία είναι πιθανότατα υπεύθυνη για την επίθεση στο Σάλσμπερι και δεν υπάρχει καμία άλλη πιθανή πειστική εξήγηση».

Αυτό φέρεται να εκμεταλλεύτηκε η ελληνική πλευρά και από τη στιγμή που η ΕΕ αποφάσισε να είναι αυστηρή με την Ρωσία ζητήθηκε κάτι περισσότερο σε σχέση με την Τουρκία. Η «ανταλλαγή» δεν άργησε να έρθει με την ευθεία αναφορά στο ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς και στην ανησυχία που υπάρχει για την κράτησή τους...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου