Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

Μήνυμα των Ελλήνων στον Ερντογάν: Εδώ επιβιώσαμε από Στουρνάρες και Γεωργιάδηδες… olympiada





ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;


Η γραμματέας του Γεωργιάδη, σύμβουλος (με αμοιβή 10.000 €) στα συνέδρια της γυναίκας του Στουρνάρα


Μια «νέα» υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα πεπραγμένα του Αδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για τη σύναψη μιας σύμβασης για τη διεξαγωγή του e-health forum το 2014, την οποία υπογράφει ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ανατίθεται αντί 10.000 ευρώ στη Βασιλική Κατραβά, γραμματέα του Αδωνη Γεωργιάδη, το έργο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο e-Health forum 2014, η διοργάνωση του οποίου κατέληξε τελικά στη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα!

Σύμφωνα με το Documentonews.gr, η διοργάνωση του συνεδρίου e-health forum 2014 ανατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για «λόγους τεχνογνωσίας» με υπουργική απόφαση του κ. Γεωργιάδη, τελικά όμως το διοργάνωσε η Mindwork Businness Solutions, εταιρία της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα. Το έργο κόστισε 400.000 ευρώ, χωρίς όμως να γίνει διαγωνισμός, αλλά ανάθεση έργου. Για να επιτευχθεί αυτό προωθήθηκε η συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διοργάνωση, επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εκτός ελέγχου του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη σύμβαση μεταξύ υπουργείου Υγείας και Mindwork ορίζεται ότι η αμοιβή της Mindwork θα καταβληθεί κατά ένα μέρος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τις χορηγίες και τις εγγραφές των συνέδρων. Τελικά το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλε το 20-30% της αμοιβής, ενώ το κύριο μέρος της αμοιβής της Mindwork εξαρτάτο από χορηγίες φαρμακευτικών. Στη σύμβαση δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος γι’ αυτές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Βασιλική Κατραβά περιγράφεται από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ως ο άνθρωπος-κλειδί στις σχέσεις μεταξύ Κωνσταντίνου Φρουζή και Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ πρόσφατα η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο της.
Και συνέντευξη με μηνύματα στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς
Σε μια κίνηση που στόχο είχε να καταδείξει ότι απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. προχώρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, επιλέγοντας να δώσει συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. προκειμένου να κάνει αποκαλύψεις κατά της κυβέρνησης για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να αναφερθεί στο σκάνδαλο της Novartis και ήταν ιδιαίτερα ολιγόλογος, σχεδόν λακωνικός, απαντώντας μόνο σε σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας» σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τη Novartis.

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να πει μόνο: «Περιμένω την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής να κάνει το καθήκον της, να μας καλέσει όλους και να πέσει άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση (σ.σ.: Novartis). Φαντάζομαι κι ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει να το κουκουλώσει». Στην πραγματικότητα, ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να ρίξει τους τόνους μετά το εξώδικο προς τη «δημοκρατία» και την επιστολή του με την οποία γνωστοποιούσε ότι είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη χωρίς να γίνει δεκτή. Μάλιστα οι συνεργάτες του συνιστούσαν να μείνουμε στο γεγονός ότι παραμένει αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και με αυτήν την ιδιότητα έδωσε και τη συνέντευξη Τύπου για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τη στήριξή του στον Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά με τη λογική ότι «εάν ο Μητσοτάκης αποδεχόταν την παραίτηση, θα ήταν σαν να έβγαζε πόρισμα για την ενοχή του οποιουδήποτε», εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας: «Ακούω από τις εφημερίδες ότι υπέβαλε την παραίτησή του. Οι θέσεις αντιπροέδρων είναι δοτές, ορθώς την υπέβαλε και ορθώς ο Μητσοτάκης δεν την έκανε αποδεκτή».

Θ. Λαπαναΐτης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου