Κυριακή, Απριλίου 22, 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Αλλού η Νέα, αλλού η Δημοκρατία





Έχουμε και λέμε: Μητσοτακικοί VS Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί VS Σαμαρικοί, Σαμαρικοί VS Καραμανλικοί. Σαμαράς VS Μητσοτάκης, Μπακογιάννης VS Μητσοτάκης, Πατούλης VS Μπακογιάννης, Αντώναρος VS Άδωνις, Μητσοτάκης VS Αντώναρος, Καραμανλής junior VS Καραμανλής Senior, Αντώναρος-Τσιτουρίδης VS Καραμανλής junior, Δένδιας VS Σαμαράς, Βλάχος VS Οικονόμου, Παπακώστα VS Άδωνις.


Αναφέρομαι στις «ενεργές» κόντρες της γαλάζιας Ιερουσαλήμ. Και σίγουρα ξεχνάω πολλές. Πάρα πολλές. Είχα μάθει ότι οι επιτυχίες ενώνουν, ενώ οι αποτυχίες φέρνουν γκρίνια. Αφού η ΝΔ τα πάει τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις όπως λένε τα κανάλια, γιατί όλοι σκοτώνονται μεταξύ τους; Γιατί τις δημοσκοπήσεις πάντα τις κέρδιζαν, απλά έχαναν τις εκλογές.

Υ.Γ.1: Το ότι συγκεκριμένοι κύκλοι, προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία ή πιο σωστά στο παλιό κομματικό κράτος, υπαγορεύουν κείμενα της αρεσκείας τους σε γερμανικά Μέσα με σκοπό να γίνουν αναπαραγωγή στη συνέχεια από ελληνικά sites, εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς λίγο πολύ το ξέραμε. Το κατήγγειλε και ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κοττάκης, που Συριζαίο δεν τον λες.

Αυτό που δεν είχαμε δει ως τώρα είναι να δημοσιεύεται άρθρο σε ελληνικό Μέσο που επικαλείται ρεπορτάζ γερμανικής εφημερίδας πριν αυτή το δημοσιεύσει. Όλως τυχαίως ήταν «το σκληρότερο άρθρο που είχε γραφτεί ποτέ για τον Τσίπρα».

Ούτε ο Γκέμπελς δεν τα έκανε αυτά, παιδιά. Ούτε ο Γκέμπελς.
Καλά για την ΕΣΗΕΑ δεν μιλώ καν. Μπράβο τέτοια σιωπή.

Υ.Γ.2: Καλά όλα τα άλλα, αλλά το σημαντικό είναι ότι περάσαμε μία ακόμα βδομάδα εθνικής περηφάνιας. Από τη μία είδαμε πόσο Έλληνας μπορείς να αισθανθείς πηγαίνοντας σε μία βραχονησίδα και να ανεβάζεις την ελληνική σημαία, από την άλλη μάθαμε ότι υπάρχουν άλλα 151 νησιά και βραχονησίδες που θεωρούνται από την Τουρκία «γκρίζες ζώνες». Η χαρά του Ελληναρά που πίνει τη φραπεδάρα του χαλαρός κι ωραίος και σου λέει «ρε δεν πάω για λίγο εθνικό ακτιβισμό σε κάνα βράχο, να την πω στους Τουρκαλάδες;». Εγώ πάντως σας το λέω, έχω ήδη πάρει φουσκωτό και ξεκινώ αύριο για φύτεμα σημαιών. Απλά οι Ανθρωποφάγοι μου πέφτουν λίγο μακριά. Κάτι κοντά στη Σαλαμίνα υπάρχει σε «γκρίζα ζώνη»;

Και πριν κουρσέψω τις αττικές θάλασσες, να πω ότι αυτά τα κεφαλαία και ο τσακωμός με το λεξικό στην απάντηση του ενός από τους τρεις Ελληναράδες στον Καμμένο κάτι μου θυμίζει, αλλά άμα «δείξω» τα παιδιά… με τα μαύρα θα με πουν πολύ ανάγωγο;

Εννοείται ότι οι βραχονησίδες είναι ελληνικές, αλλά άμα χρειάζεται να το αποδεικνύουμε αυτό κάθε φορά βάζοντας και μία σημαία είναι σαν να αμφισβητούμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας.

Υ.Γ.3: Έξαλλοι οι φιλελέδες με τους κομμουνιστές που προσπάθησαν να κατεβάσουν το άγαλμα του Τρούμαν, δηλαδή του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την πυρηνική επίθεση στη Χιροσίμα. Του ίδιου που «όργωσε» με ναπάλμ τον Γράμμο για να τον «καθαρίσει» από τους αντάρτες. Ξυδάκι. Ούτε επίθεση στην τέχνη είναι, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Η κατεδάφιση -όπως και η ανέγερση- αγαλμάτων είναι πολιτική πράξη. Το άγαλμα του Τρούμαν που συμβολίζει την αμερικανική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘40, περισσεύει στην Αθήνα και θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί με αλυσοπρίονα, σχοινιά, ή γερανούς εδώ και πολλά χρόνια από την επίσημη πολιτεία. Η ύπαρξή του δεν προσβάλλει μόνο τους αριστερούς. Προσβάλει και όποιον πιστεύει στη θεμελιώδη αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και στην ανεξαρτησία των χωρών.

Υ.Γ.4: Άναυδος μένω πολλές φορές μπροστά στην ευρηματικότητα ορισμένων για να βγάλουν τα προς το ζην και τους απίθανους τρόπους εξαπάτησης που εφαρμόζουν. Ένας 46χρονος άνδρας, λέει, συνελήφθη στην Κρήτη καθώς έβγαζε και με το παραπάνω το… χαρτζιλίκι του παριστάνοντας τον… Διοικητή της ΕΥΠ, τον Διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου, αλλά πολλές φορές και υψηλόβαθμο αξιωματικό του Στρατού!

Και πώς έβγαζε λεφτά θα μου πείτε; Υποσχόταν, σε όσους θαμπώνονταν από τα γαλόνια του, διευκόλυνση σε δημόσιες υπηρεσίες, ελάφρυνση χρέους ακόμα και ακύρωση προστίμων και με αυτόν τον τρόπο έβγαλε 5.000 ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ψιλικατζής θα μου πεις, αλλά πάνω απ’ όλα οργανωμένος και καθόλου ερασιτέχνης – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση, μιας και η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του στολές παραλλαγής του στρατού, που αναμφίβολα δεν τις ήθελε για τις απόκριες.

Υ.Γ.5: Η ελληνική αστυνομία κατάφερε, λέει, να συλλάβει έναν εγκληματία που τον έψαχναν εκτός από τη χώρα μας σε Γαλλία, Ισπανία και Γεωργία. Είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών,εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.λπ. σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το όνομά του; Λάσα Σουσανασβίλι ή αλλιώς «Λίπος».

Κι εκεί που νόμιζα ότι το «Λίπος» είναι το εκπληκτικότερο ψευδώνυμο για κακοποιό, μαθαίνω ότι σκότωσαν στους Αγίους Αναργύρους τον «Μπούμπι». Και όχι ο «Μπούμπις» δεν ήταν αρκούδος. Ο «Μπούμπις» ήταν πολύ σκληρός «νονός» της νύχτας, αντίπαλος του Βασίλη Στεφανάκου.

Εντάξει, το έχουν τερματίσει το θέμα με τα ψευδώνυμα.

Υ.Γ.6: Κάπου πήρε το μάτι μου το ποσό που ζητά η Τζίνα Αλιμόνου ως διατροφή από τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Κι επειδή ο ανάγωγος συντάκτης δεν το «έδωσε» στον τίτλο, χάρισα το κλικ και μπήκα μέσα στο θέμα για να το διαβάσω. Πόσα ζητάει; Περίπου 600.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το περιοδικό «Down Town». Εντάξει, ακόμα και για ένα μέλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη νομίζω είναι πολλά λεφτά. Μόνο για ατομική υγιεινή και κομμωτήριο η κα. Αλιμόμου ζητά, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Μου ‘ρχεται το πλάγιο έμφραγμα, μου ΄ρχεται…

Υ.Γ.7: Δεν ξέρω αν πληροφορηθήκατε ότι από τον Σεπτέμβριο του 20018 το Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα διαρκεί περίπου όσο ένας μονόλογος του Άδωνη, δηλαδή μόλις τρεισήμισι ώρες. Υπερσύγχρονο λέει θα είναι το «Ασημένιο Βέλος» (σαν άλλος ινδιάνος) που φέρνουν οι Ιταλοί στην Ελλάδα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς θα προσφέρει όλες τις ανέσεις στους ταξιδιώτες.

Ας ελπίσουμε ότι το εισιτήριο θα μπορούν να το πληρώσουν και οι φτωχοί ανάγωγοι, όπως εγώ, μπας και διακοπάρουμε κανά 2ημερο στη συμπρωτεύουσα.

Υ.Γ.8: Έχω ακούσει πρόεδρο χώρας να μιλά για την οικονομία. Έχω ακούσει να μιλά για την εξωτερική πολιτική. Για το στοματικό σεξ δεν είχα ακούσει μέχρι χθες. «Να προειδοποιήσω δημοσίως τον λαό μας για τις εσφαλμένες πρακτικές που προωθούν ορισμένοι από τους ξένους. Μια απ’ αυτές είναι αυτό που αποκαλούν στοματικό σεξ. Το στόμα είναι για να τρώμε, όχι για σεξ», τόνισε ο πρόεδρος της Ουγκάντα, Γιουέρι Μουσέβενι και μαθαίνω ότι μια Ουγκαντιανή τον είχε στο στόμα και ξαφνικά ακούγεται ένα τράνταγμα στην πόρτα και της λέει αυτός «βγάλ’ τον, ήρθε ο πρόεδρος». Κάτι η ταραχή, κάτι ο πανικός, το μισό έμεινε μέσα. Ευτυχώς που η Ουγκαντιανοί έχουν κι άλλο μισό που είναι ίσο με το δικό μας ολόκληρο.

Υ.Γ.9: Είδα τον Μητσοτάκη να επισκέπτεται επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας οστρακοειδών στα Μέγαρα και να παίζει τον φιλικό προς τον συνάνθρωπο. Μετά πήγε αγκάλιασε κάτι παιδιά, τα οποία ούτε γύρισαν να τον δουν και μετά πήγε σε ένα κτήμα και τον χτυπούσε ο ήλιος στα μάτια και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τον τραχανά αποξηραμένο.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/o-anagogos/o-anagogos-tis-kyriakis-alloy-i-nea-alloy-dimokratia/#ixzz5DLb3yeWO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου