Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Bίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας





«Επίδειξη δύναμης» από περίπου 100 άτομα - Το κτίριο ήταν κλειστό, ωστόσο στον 2ο όροφο διεξαγόταν η Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό, η οποία δεν διακόπηκε - Πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου - Τραυματίστηκε ελαφρά ο σκοπός στην είσοδο
Περίπου 100 μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα... με τις πρώτες πληροφορίες, εισέβαλαν πριν από λίγα λεπτά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό -και πιο συγκεκριμένα, για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Άμεσα ο σκοπός-αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και απειλήθηκε από τους εισβολείς, προκειμένου να μην τους εμποδίσει, ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο μετέβη η Αστυνομία, η οποία αναζητά τους υπόπτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον αστυνομικό-σκοπό, που βρισκόταν στην είσοδο και μίλησε στο protothema.gr, οι εισβολείς ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και επιτέθηκαν ταυτόχρονα από τα αριστερά και τα δεξιά του κτιρίου, λέγοντάς του να παραμείνει ακίνητος, για να μην τον χτυπήσουν. Στη συνέχεια, δέκα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο και προκάλεσσαν τις φθορές.

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο, ενώ η Διάσκεψη της Ολομέλειας δεν διακόπηκε, καθώς διεξαγόταν σε αίθουσα του 2ου ορόφου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στην είσοδο και τον 1ο όροφο, ενώ κατέστρεψαν και το μηχάνημα στην είσοδο, το οποίο ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα, και στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι.


Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για την επίθεση, με ανάρτησή του στο Facebook, σε «αντίποινα» για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για τα μέλη του Ρουβίκωνα, που είχαν επιτεθεί πρόσφατα στο δημαρχείο της Τήνου.


Εικόνες από το κτίριο του ΣτΕ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου