Πέμπτη, Μαΐου 24, 2018

Τραγωδία στη Μεταμόρφωση: Τα σενάρια που εξετάζονται για τα αίτια του δυστυχήματος






Ο οδηγός του οχήματος φέρεται να έχασε τον έλεγχο και να καρφώθηκε πάνω σε στάση της οδού Παπανδρέου στις 08:20 το πρωί
H Τροχαία διενεργεί έρευνα και προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Εξετάζεται αν ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα
Τι αναφέρει η Τροχαία για την πιθανή εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου
Δόθηκε εντολή από την Τροχαία να ληφθούν δείγματα αίματος και ούρων από τον οδηγό στο Νοσοκομείο

Τα αιτία του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Μεταμόρφωση αναζητεί η Τροχαία, με τα βασικά σενάρια να είναι πλέον δύο....

Ο οδηγός του οχήματος φέρεται να έχασε τον έλεγχο και να καρφώθηκε πάνω σε στάση της οδού Παπανδρέου στις 08:20 το πρωί, προκαλώντας τον πανικό.

Στο σημείο η Τροχαία διενεργεί έρευνα και προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας, αν είχε αναπτυχθεί υπερβολική ταχύτητα για το σημείο, κάτι που θεωρείται πιθανό, ενώ εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα εμπλοκής και δεύτερου οχήματος το οποίο αν ενεπλάκη, διέφυγε από το σημείο.



Εξετάζεται αν ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η Τροχαία είναι αν ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να πέσει στη στάση του λεωφορείου.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή από την Τροχαία να ληφθούν δείγματα αίματος και ούρων από τον οδηγό στο Νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί αν τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.



Οι αερόσακοι του ασημί αυτοκινήτου που οδηγούσε 40χρονος άνδρας είναι γεμάτοι αίματα, ενώ το αυτοκίνητο είναι σχεδόν σμπαραλιασμένο από τη σφοδρή σύγκρουση.
Εξετάζεται η εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου




Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή που προκύπτει από μαρτυρίες, το ασημί αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο πιο πριν, με αποτέλεσμα να καταλήξει με μεγάλη ταχύτητα στη στάση του λεωφορείου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές στο σημείο ο δρόμος είναι στενός και πολλοί οδηγοί κινούνται παράλληλα στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.



Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί τότε ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου θα αναζητηθεί καθώς προκάλεσε το δυστύχημα και στη συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί.

«Έως αυτή την ώρα δεν έχουμε διαπιστώσει να προκύπτει εμπλοκή άλλου οχήματος στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε το πρωί στη Μεταμόρφωση», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, προκύπτει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε με ταχύτητα στη στάση, όπου περίμεναν το λεωφορείο ο 50χρονος, που έχασε τη ζωή του και ο 80χρονος που τραυματίστηκε», αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες πηγές.

Ο τραγικός απολογισμός: Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες

Ένας 50χρονος άνδρας είναι νεκρός, ενώ ένας 80χρονος σοβαρά τραυματίας. Σοβαρά φέρεται να έχει τραυματιστεί και ο 40χρονος οδηγός του αυτοκινήτου. Η 9χρονη κόρη του που επέβαινε επίσης στο Ι.Χ, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το κοριτσάκι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Το παιδί έχει μεταφερθεί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ ο πατέρας της και ο 80χρονος μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/tragodia-sti-metamorfosi-ta-senaria-poy-exetazontai-gia-ta-aitia-toy-dystychimatos/#ixzz5GPRc81Fw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου