Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Στα δικαστήρια ο Μπαρμπαρούσης – Τον αποθέωσαν 10 άτομα (ΒΙΝΤΕΟ)





Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Λίγα λεπτά πριν τις 12:00 οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.


Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες αφού από το βήμα της Βουλής είχε ζητήσει να συλληφθούν και να εκτελεστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας. Φτάνοντας στα δικαστήρια τον περίμεναν περίπου 10 χειροκροτητές…

Ο ίδιος τώρα δηλώνει ότι δεν εννοούσε πως πρέπει να γίνει πραξικόπημα και ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του. Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης», ενώ τονίζει πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, όπως αναφέρει, σέβεται και υπηρετεί.




Από την περασμένη Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διώκεται καθώς επί της ουσίας με τα λεγόμενά του προέτρεπε σε πραξικόπημα και για τον λόγο αυτό οδηγείται σήμερα στον Ανακριτή για να απολογηθεί. Ο ίδιος τώρα δηλώνει ότι δεν εννοούσε πως πρέπει να γίνει πραξικόπημα και ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του. Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης», ενώ τονίζει πως «η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο, όπως αναφέρει, σέβεται και υπηρετεί.


Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου