Κυριακή, Ιουνίου 24, 2018

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Της γραβάτας





Είχε δεν είχε, τη φόρεσε τη γραβάτα ο Τσίπρας. Ευτυχώς την έβγαλε αμέσως μόλις τέλειωσε η εκδήλωση. Έχει συναίσθηση της πραγματικότητας. Με 5 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν είναι να την κρατάς τη γραβάτα για πολύ καιρό δεμένη. Ασφαλώς δεν είναι όλοι δικοί του, αλλά ότι η εξόντωση συνεχίζεται συνεχίζεται....

Τετραπλασιάστηκε η εισφορά αλληλεγγύης κι άλλα ταβάνια έφτασε ο ΕΝΦΙΑ. Ο κατώτατος παραμένει, αλλά τα σπίτια ανεβαίνουν και οι Έλληνες θα είναι ο μόνος λαός που θα πληρώσει τρεις και τέσσερις φορές το σπίτι του.

Κακοί αυτοί που φύγανε, αλλά όλα τα μέτρα που έβαλαν τα κρατήσαμε και βάλαμε κι άλλα.

Κατά τα αλλά, Κινέζοι και Ρώσοι μαζί με τράπεζες και ξένα funds αρπάζουν τα σπίτια και οι Έλληνες μετακομίζουν στη δεκαετία του ‘60.

Αλλά μια χαρά απ’ αυτήν την καινούργια κατάσταση με την ελάφρυνση του χρέους την πήρα. Βέβαια, οι Γερμανοί πάλεψαν μέχρι τέλους για να μην πάρουμε τίποτα, ευτυχώς ας είναι καλά οι Γάλλοι. Είμαι σίγουρος ότι δεξιοί και ΠΑΣΟΚτζήδες θα είχαν σκύψει το κεφάλι και όσο ανάγωγος και να ‘μαι την επιτυχία την καταλαβαίνω.

Το Μακεδονικό έκλεισε μετά από μια μακρόχρονη κοροϊδία από σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το όποιο παρίστανε και συνεχίζει να παριστάνει το αμέριμνο σχετικά με την εξέλιξη αυτή, αλλά πώς να πεις μια χώρα όταν στην ενδιάμεση συμφωνία την έχεις πει Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Το πρώην πάει στο Γιουγκοσλαβική και το Δημοκρατία είναι πολίτευμα.
Αρά ποιο είναι το όνομα;;
Μακεδονία.
Οι Έλληνες κλείνουν τα μάτια όταν γράφεται η ιστορία και ξαφνιάζονται όταν τη δουν γραμμένη.
Υπεύθυνοι όλοι μηδενός εξαιρούμενου.

Απ’ την άλλη, οι εποχές αλλάζουν, μας φτάνουν οι Τούρκοι και μας περισσεύουν.
Λαός με τόσους εχθρούς δεν μπορεί να επιζήσει. Η ομπρέλα της Ευρώπης είναι αναγκαία.

Δεν βλέπεις τους επιχειρηματίες; Τη μια μέρα μισούνται, την άλλη μέρα μαζί.

Εντάξει, οι Πρέσπες δεν χρειάζονταν. Μην το κάνουμε και εθνική εορτή.

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση να κλείσει και τις Ελληνοαλβανικές διαφορές και καλά θα κάνει. Ξαφνιάζομαι όμως ακόμα όταν βλέπω τις εφημερίδες να βάζουνε τίτλους σε σχέση με την Αλβανία που αγγίζουν τα όρια ακροδεξιάς υστερίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει παντρευτεί πλέον την ακροδεξιά, ζούνε μαζί.

Ο ΣΚΑΪ κλαίει.
Ούτε κόφτης μπήκε, ούτε νυχοκόπτης.
Ούτε πιστοληπτική γραμμή, ούτε τίποτα απ’ αυτά που λέγανε τα εντεταλμένα Πορτοσάλτε.
Πώς αισθάνονται τα Κυριακόφωνα του ΣΚΑΪ που απέτυχαν παταγωδώς σε όλα; Πώς νιώθουν να λένε καθημερινά ψέματα;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που είπε κάποια αλήθεια ο ΣΚΑΪ;;
Πάνε χρόνια τώρα.

Αποφυλακίστηκε ο Μπαρμπαρούσης που κάλεσε τον στρατό σε πραξικόπημα μέσα στην Βουλή και κρυβόταν με το βουλευτικό αυτοκίνητο.
Ευτυχώς κρατείται η Ηριάννα για να έχουν οι νόμοι να λένε ότι ισχύουν.

Το ότι έχει ο Άρτεμης Σώρρας οπαδούς είναι κάτι που με ξεπερνάει. Όσο βουλιάζει ο Έλληνας τόσο συναντάει τους τελευταίους και χειρότερους και τους δίνει εθνικές διαστάσεις. Στη χώρα αυτή πεθαίνουν και στενάζουν τους έξυπνους και τους όρθιους.
Ο βλάκας θα βρει παρέα και πιστούς, ο έξυπνος μόνος του θα απομείνει.

Υ.Γ.1: Δημοτικός υπάλληλος πέριξ της Πάτρας κλείδωσε ένα σωρό κόσμο μέσα σε γήπεδο στις 10 το βράδυ επειδή τελείωσε η βάρδιά του. Όπως έγραψε το Tempo24, στην πλαζ του ΕΟΤ όπου υπάρχουν γηπεδάκια μπάσκετ, πολλοί γονείς έπαιζαν με τα παιδιά τους μπάσκετ. Ο θεός υπάλληλος τους κλείδωσε μέσα και έφυγε, χωρίς προειδοποίηση. Μετά γονείς και παιδιά πήδαγαν από τα κάγκελα.

«Το να τελειώνεις τη βάρδιά σου στην ώρα σου είναι ιερό πρά(γ)μα», ψέλλιζε κλειδώνοντας την πόρτα και ως άλλος Τάκης Τσουκαλάς κέρασε ένα μεγαλοπρεπές «άντε γεια» όσους… ασέβαστους δεν μπορούν να καταλάβουν πως το να πηγαίνεις σπιτάκι σου on time είναι το άγιο δισκοπότηρο της εργασίας. Πάλι καλά που δεν έγινε γιατρός. Να σε κάνει επέμβαση με το ρολόι στο χέρι κυρία μου. Δέκα και ένα λεπτό έγινε μπουχός και κάνεις την εγχείρηση μόνος σου.

Υ.Γ.2: Είμαι και εγώ ο έρημος ανάγωγος που «λιώνω» μέσα στο κατά-καλόκαιρο στο γραφείο και τσακώνομαι ολημερίς για το air-condition. Τον ένα τον χτυπάει στην πλάτη, τον άλλο τον χτυπάει στον πρόσωπο και ο τρίτος ιδρώνει και ξε-ιδρώνει ακόμη και όταν είναι αναμμένο στο «φουλ» γιατί στην προηγούμενή του ζωή πρέπει να ήταν πολική αρκούδα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Και διαβάζω μέσα στη γκρίνια, τη ζέστη και τους τσακωμούς ότι ένας Λαρισαίος έβγαλε αεροβόλο όπλο και πυροβόλησε τον γείτονά του για αυτό το… διαβολικό κατασκεύασμα. Στο σημείο μάλιστα έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ με βαρύ οπλισμό που έκλεισαν για αρκετή ώρα το τετράγωνο υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ στη συνέχεια προέβησαν στην σύλληψη και των δύο Λαρισαίων.

Από Δευτέρα σύντροφοι και συντρόφισσες όλοι στο γραφείο με σφεντόνες και νεροπίστολα, δεν πάει άλλο.

Υ.Γ.3: Όταν ακούω για υπουργείο Παιδείας, η πρώτη που μου ‘ρχεται στο μυαλό είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έμεινε στην ιστορία επειδή έκανε μόδα τις φωτοτυπίες και ξεφορτώθηκαν, τότε, τα παιδιά τα ξεπερασμένα βιβλία. Αυτή, λοιπόν, η μεγάλη πολιτικός πρότεινε να μην δίνεται απολυτήριο αν ο μαθητής δεν γνωρίζει πλήρως την αγγλική γλώσσα.

Ο ανάγωγος πάντως δεν έχει ανάγκη, γιατί την παίζει την αγγλικήν στα δάχτυλα… «You changed my lights (Μου άλλαξες τα φώτα)», «I am not fighting her (Δεν την παλεύω)», «Welcome my eyes the two (Καλώς τα μάτια μου τα δυο)», «I took it in my skull (Τα πήρα στο κρανίο)», «I’ve played them (Τα έχω παίξει)», «It happened the come to see (Έγινε το έλα να δεις)», «Go to the corner to see if I come (Πήγαινε στην γωνία να δεις αν έρχομαι)», «How from here morning morning? (Πώς από δω πρωί πρωί;)», «I don’t know my blindness (Δεν ξέρω την τύφλα μου)», «Pale I cut it (Χλωμό το κόβω)», «Slow the much-oil (Σιγά τον πολυέλαιο)», «Slow the eggs (Σιγά τα αβγά)»…

Υ.Γ.4: Σάλο προκάλεσε ένας παπάς στη Ρόδο που στήθηκε μπροστά στην κάμερα και χωρίς καμία ντροπή προχώρησε σε χυδαίες δηλώσεις, ενώ καθόλου δεν δίστασε να υποκινήσει τους πιστούς του στη βία. O Θεός να τον κάνει ιερέα κάλεσε τον κόσμο να φτύσει όλους τους πολιτικούς, τους οποίους αποκάλεσε «κοπρίτες» και ότι αν μπορούσε θα τους «έβγαζε το λαρύγγι». Και το «κοπρίτες» δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα όσα είπε ο παπάς για τους ομοφυλόφιλους, τους οποίους αποκάλεσε «πούστηδες».

Εντύπωση προκαλεί ότι οι πιστοί παρακολουθούσαν το χυδαίο παραλήρημα του ιερέα χωρίς κανείς να αντιδρά, ενώ απέχθεια προκαλούν τα όσα εγκωμιαστικά σχόλια υπάρχουν στο διαδίκτυο για τον «γλυκομίλητο» ιερέα. H μόνη καλή κουβέντα που είπε ο ιερέας στο κήρυγμά του ήταν όταν αναφέρθηκε στον Κασιδιάρη και στη φωτογραφία του βουλευτή της ΧΑ στην οποία παρομοίαζε τη Βουλή με μπουρδέλο, ενόψει του Athens Pride.

Ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Ρόδου πάντως δεν είδαμε.

Y.Γ.5: Μου έλεγε ένας ταξιτζής σε μια διαδρομή: Αδελφέ, μου λέει, εγώ θα σου μιλήσω αντικειμενικά και γράφτα μου λέει. Ότι υπάρχει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι καλό. Ότι η ανεργία έπεσε κι αυτό καλό είναι. Ότι γίνονται μεγάλα έργα και δρόμοι και τούνελ καλό είναι. Ότι υπάρχουν σχολικά γεύματα για να μη λιποθυμάνε τα παιδιά πολύ καλό είναι. Ότι όλοι οι ανασφάλιστοι μπορεί να πάνε στα νοσοκομεία αυτό κι αν είναι καλό. Ακόμα και τα δικαιώματα που έδωσε στους ανθρώπους που δεν έχει καμιά σημασία αν εγώ τους πάω ή δεν τους πάω. Αυτά κι άλλα πολλά μπορώ να σου πω ότι είμαι ευχαριστημένος.

Αλλά ρε αδερφέ, μου λέει, μα αυτά τα πλεονάσματα που υπέγραψε εκεί στο χρέος που ελαφρύνθηκε που λέει, τι θα περισσέψει για μας; Δεν την βλέπω για ελαφρόπετρα αυτό το χρέος. Τα παιδιά του εξωτερικού πότε θα γυρίσουνε; Γιατί δεν τα βάλανε κι αυτά μέσα στην εξίσωση; Και ρε αδερφέ, αυτή η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, της ακίνητης περιουσίας, έπρεπε αριστερό κόμμα, να καμαρώνει και να συνεχίζει να υπερφορολογεί; Έπρεπε αριστερό κόμμα; Γιατί δεν τα βάλανε κι αυτά μέσα στην εξίσωση; Έπρεπε αριστερό κόμμα να κάνει κατασχέσεις στους λογαριασμούς, έπρεπε να μ’ αφήνει εμένα έρμαιο αυτής της πληροφόρησης, λες και ζω στη χούντα; Όλοι οι δημοσιογράφοι δεξιοί και ακροδεξιοί κι ένας προοδευτικός σ’ ένα κανάλι να μην υπάρχει;;

Τι θα γίνει με τις συντάξεις; Θα τις κόψει; Τι θα γίνει με το αφορολόγητο;
Όποιος απαντήσει σωστά σ’ αυτές τις ερωτήσεις σε 15 μήνες θα είναι κυβέρνηση.
Δεν παν να τον λένε Τσίπρα, δεν παν να τον λένε Μητσοτάκη…



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/o-anagogos/o-anagogos-tis-kyriakis-tis-gravatas/#ixzz5JLPynyF3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου