Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2018

«Γέφυρες» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη





Φώτης Κουβέλης... ο γεφυροποιός

Την ώρα που μερίδα του Κινήματος Αλλαγής υπερθεματίζει μία ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και εκείνη η πλευρά που μόνο ως εφιάλτη φαντάζεται μία επανάληψη του 2012, όπως την είχαν οραματιστεί και υλοποιήσει Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος....

Αυτή η πλευρά είναι εκείνη που βλέπει ως προτιμότερο ένα σενάριο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, και σε αυτό το πλαίσιο πορεύεται ενόψει τόσο των αυτοδιοικητικών, όσο και των εθνικών εκλογών τη χρονιά που έρχεται.

Έτσι λοιπόν και χθες, Πέμπτη, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) του Φώτη Κουβέλη διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με θέμα «Το τέλος των μνημονίων: Αριστερά – Προοδευτική διακυβέρνηση» και βασικό θέμα την ανάγκη επίτευξης προγραμματικών συ κλίσεων και συνεργασιών, με στόχο τη συγκρότηση του προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού πόλου απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Τσιόκας, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Η οριογραμμή συγκρότησης του προοδευτικού πόλου θα δείχνει πως αποτελεί πολιτική ανωμαλία η επιστροφή σε κυβερνητικά σχήματα με συμμετοχή της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόκας, δίνοντας τον τόνο της συζήτησης.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/gefyres-syriza-kinal-me-epikentro-ti-thessaloniki/#ixzz5HBIJLiRu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου