Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2018

Οι ευχές των ελλήνων πολιτικών στον Σάντσεθ – Σιγή ισχύος από τη ΝΔ




Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την είδηση της παραίτησης του Μαριάνο Ραχόι από την ισπανική κυβέρνηση, έλληνες πολιτικοί του προοδευτικού χώρου.

Η σωρεία σκανδάλων που πλήττει την κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος ...
και τον ίδιο τον Ραχόι προσωπικά, ανάγκασε τον τελευταίο στην παραίτηση, μετά από πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του.

Η είδηση αυτή έγινε δεκτή τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει έναν συντηρητικό ηγέτη και πιστό υπέρμαχο της λιτότητας στην ευρωζώνη να αποχωρεί από τη θέση του, όσο και από τους πολιτικούς «αδερφούς» του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όσον αφορά μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία, τόσο επίσημα, όσο κυρίως στα social media των στελεχών της, τηρείται σιγή ιχθύος για αυτό το «χαστούκι» στο αδελφό κόμμα της…



Πολύ θετικό νέο ότι νέος πρωθυπουργός της ισπανίας είναι ο Π. Σάντζεθ. Η Ευρώπη χρειάζεται προοδευτικές εναλλακτικές & όχι εθνικές αναδιπλώσεις. Στη θέση των πολιτικών που έφεραν την κρίση να μπεί η αλληλεγγύη και ο δημοκρατικός έλεγχος. 'Οχι συντηρητικές & ακροδεξιές επιλογές.




Η απομάκρυνση Ραχόι από την Πρωθυπουργία στην Ισπανία σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τη χώρα. Σημαντική ευκαιρία για τον νέο ΠΘ Σάντσεζ να προχωρήσει σε πρόγραμμα και συμμαχίες σε προοδευτική κατεύθυνση για τα ζητήματα της οικονομίας και των αναγκαίων αλλαγών στην Ευρωζώνη.



"ΠEΔPO ΘEPMA ΣYΓXAPHTHPIA. H EΠITYXIA ΣOY EΦEPE ΞANA THN EΛΠIΔA ΣTHN IΣΠANIA KAI ΣTHN EYPΩΠH KAI AIΣIOΔOΞIA ΣE OΛOYΣ MAΣ"

Εύχομαι στον Πέδρο Σάντσεθ, νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του. Οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να δώσουν έναν κρίσιμο αγώνα για την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/oi-eyches-ton-ellinon-politikon-ston-santseth-sigi-ischyos-apo-ti-nd/#ixzz5HBKZWSX2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου