Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Παραίτηση Παυλόπουλου...




...ζητά ο Λεβέντης... 

Την παραίτηση του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ώστε να...
μην προχωρήσει η συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Πολλά μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος, μέχρι και την παραίτηση. Αν δεν μπορεί ο πρόεδρος να κάνει κάτι αυτός ποιος μπορεί εγώ; Είναι μείζον το θέμα. Ότι δώσουμε δεν το παίρνουμε πίσω».

Ο κ. Λεβέντης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε για προδοσία. «Η προδοσία είναι να επιτρέψει ο Τσίπρας να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εγώ έχω πει στον Τσίπρα και κάτι βαρύτερο: ότι αυτό θα είναι στίγμα στην οικογένειά του αιωνίως. Έχει χυθεί αίμα για την Μακεδονία. Περιμέναμε τον Τσίπρα να δώσει την ονομασία Μακεδονία; Ελπίζω να κάνει πίσω έστω αυτή τη στιγμή».

«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον. Εάν δεν επιτρέψουμε την ένταξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ζητούν να τους δώσουμε και να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον. Πάμε για απατεωνιά. Δεν συγκαλούν ούτε τη Βουλή, θα μας παίρνει έναν έναν ο Τσίπρας και να έχω αντίρρηση σε κάτι, δεν θα λάβει τη γνώμη μου υπόψη του».

«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον. Εάν δεν επιτρέψουμε την ένταξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ζητούν να τους δώσουμε και να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον. Πάμε για απατεωνιά. Δεν συγκαλούν ούτε τη Βουλή, θα μας παίρνει έναν έναν ο Τσίπρας και να έχω αντίρρηση σε κάτι, δεν θα λάβει τη γνώμη μου υπόψη του.

Το λάθος που έκανε ο Τσίπρας είναι ότι πήγε στο Νταβός και έδωσε το Μακεδονία. Έπρεπε να διαπραγματευτεί εκ του μηδενός, να πολεμήσουμε για μια λύση που να βασίζεται στο να παράσχουμε ανταλλάγματα οικονομικά είσοδο στο γειτονικό κρατίδιο, ένταξη στους Οργανισμούς και αυτοί να βάλουν άλλο όνομα για να δείξουν ότι έχουν ειρηνικά αισθήματά απέναντί μας.

Φυσικά και έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά όταν αυτοί προσβάλουν μια γειτονική χώρα, δεν μπορούμε να το καταπιούμε αυτό».

"Τα Σκόπια θα γίνουν θυγατρική της Τουρκίας"
Ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη χώρα μας και ζήτησε να μην επιτρέψουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ: «Ας το κάνει όποτε θέλει να κάνει το δημοψήφισμα ο Ζάεφ, πρέπει εμείς να έχουμε ένα διαπραγματευτικό χαρτί, αν του επιτρέψουμε να μπει στο ΝΑΤΟ, τελειώσαμε εμείς.

Βλέπω κίνδυνο για τη χώρα, κάνουν υποχωρήσεις για να πάρουν την ονομασία Μακεδονία, και μετά θα δείτε τι θα μας κάνουν, θα είναι δεύτερη Τουρκία θα γίνει θυγατρική της Τουρκίας».

"Ο Καμμένος λεέι ασυναρτησίες"
Από τα πυρά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. «Αυτά που λέει ο Καμμένος είναι ασυναρτησίες. Που ξέρει ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία; Αν περάσει τι θα κάνει χαρακίρι;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο Καμμένος είναι σε δεινή θέση γιατί θέλει να φαίνεται στο λαό ότι δεν δίνει το Μακεδονία, αλλά στηρίζει μια κυβέρνηση που το δίνει»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου