Σάλος στη Δικαιοσύνη από τα πρωτοφανή σχόλια με χρυσαυγίτικο "άρωμα" του Αντεισαγγελέα Εφετών, Ανδρέα Καραφλού.
Ο Ανδρέας Καραφλός, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο γιατί ήταν ο εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει το σκάνδαλο Siemens -ΟΣΕ και είχε διαχειριστεί και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη.Χριστοφοράκου, αυτό που δεν εκτελέστηκε ποτέ, με συνεχείς παραληρηματικές αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο F/B , βαδίζοντας στα χνάρια του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αμφισβητεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, μιλάει για "κομμούνια" από τα οποία "καταστράφηκε η χώρα" και πρέπει "να φύγουν", ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του Πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί "εθνικό μειοδότη" .
Δεν διστάζει μάλιστα να κοινοποιήσει μια δημοσίευση που ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ τον Πρωθυπουργό της χώρας να κάνει μια αισχρή χειρονομία απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.
Πέρα από το μείζον ηθικό ζήτημα που ανακύπτει και είναι βέβαιον ότι ο κ. Καραφλός θα πρέπει άμεσα να ελεγχθεί και πειθαρχικά (αν όχι και ποινικά) καθώς η αναξιοπρεπέστατη αυτή συμπεριφορά για λειτουργό της Θέμιδας παραβιάζει και τον Κανονισμό των δικαστηρίων και δη το άρθρο 91 που ορίζει σαφώς πότε συντελείται πειθαρχικό παράπτωμα από δικαστικό λειτουργό.
Ορίζεται χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 91 :
1. Το πειθαρχικό παράπτωμα συντελείται με υπαίτια και καταλογιστή ενέργεια ή παράλειψη του δικαστικού λειτουργού, εντός ή εκτός υπηρεσίας, η οποία αντίκειται προς τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις ή είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμα του και θίγει το κύρος του ή το κύρος της δικαιοσύνης.
2. Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού είναι:
α) πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας,
β) κάθε παράβαση διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης, την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και την κατάσταση του ως δικαστικού λειτουργού,
γ) η χρησιμοποίηση της ιδιότητας του για επιδίωξη ιδιοτελών σκοπών,
δ) η αναξιοπρεπής ή απρεπής εντός ή εκτός υπηρεσίας συμπεριφορά...
Καμαρώστε τις επίμαχες αναρτήσεις του Ανδρέα Καραφλού:
FacebookTwitterEmailMore28
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου