Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

«Ανεπιβεβαίωτες οι καταγγελίες περί ρωσικού “δακτύλου” στο δημοψήφισμα», σημειώνει τώρα ο Ζάεφ (video)




«Πρόκειται για δηλώσεις ατόμων, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ειπώθηκαν στις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια προφορικής συνομιλίας»
Συνεχίζονται οι διεργασίες για το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο Ζάεφ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του VMRO, με ανταλλαγή ακόμα και τις πρόωρες εκλογές, αφού σε περίπτωση που η αντιπολίτευση εξασφαλίσει μεγάλη αποχή -πάνω από το 50%- στο δημοψήφισμα, τότε αυτό δεν θα είναι έγκυρο....

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στις καταγγελίες περί χρηματοδότησης των διαμαρτυριών στη χώρα του για το δημοψήφισμα από φιλορώσους επιχειρηματίες, παραδεχόμενος ότι είναι ανεπιβεβαίωτες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, που θα καθορίσει το εάν τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ζάεφ εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει λόγος υποβολής εγγράφων σε ελληνικούς οργανισμούς που ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με την υποκίνηση – χρηματοδότηση των διαμαρτυριών στα Σκόπια από φιλορώσους επιχειρηματίες, γιατί πρόκειται για δηλώσεις ατόμων, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ειπώθηκαν στις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια προφορικής συνομιλίας».

«Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οργάνωσης Komiti (πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων που ανήκει σε ρώσο επιχειρηματία). Έκανα αυτά τα σχόλια για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να χτίσουμε φιλία και όχι να δημιουργούμε έδαφος για εξάπλωση της εχθρότητας. Η Μακεδονία ήδη δείχνει το παράδειγμα οικοδόμησης φιλίας και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό με όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο META.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για το δημοψήφισμα

Σχετικά με τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο σκοπιανός πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, με ανταλλαγή ακόμα και τις πρόωρες εκλογές, αφού σε περίπτωση που η αντιπολίτευση εξασφαλίσει μεγάλη αποχή -πάνω από το 50%- στο δημοψήφισμα, τότε αυτό δεν θα είναι έγκυρο σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Έτσι, ο Ζάεφ επιθυμεί να έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για το δημοψήφισμα μέχρι την Παρασκευή, ώστε το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου να υλοποιηθεί.








Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/o-zaef-apanta-sti-rosia-gia-ta-peri-ypokinisis-ton-diamartyrion-gia-to-dimopsifisma-synechizontai-oi-diergasies/#ixzz5LdU4u9Ub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου