Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2018

Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ, ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…




Πιθανότατα όσοι γνωρίζουν -τυχεροί θα είναι- να θυμούνται εκείνο το χαμόγελο του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή,  όταν τύχαινε και ερχόταν τα τελευταία χρόνια η κουβέντα από τον συνομιλητή-γιατί ο ίδιος ποτέ δεν την έφερνε-στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο άλλοτε κραταιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας…Αυτό το χαμόγελο, με ένα νόημα "άσε , ξέρω τι θα γίνει"…απεικονίζει την σημερινή κατάσταση στον άλλοτε χώρο της κεντροδεξιάς, αφού τώρα μόνον χαρακτηρισμούς πολιτικής ταυτότητας, δεν μπορούμε να κάνουμε, έτσι όπως το κατάντησε το κόμμα ο Μητσοτάκης.

Στην αρχή η κ. Παπακώστα, αφού πρώτα δημιούργησε πολιτικό κόμμα, προσχώρησε στις υπηρεσίες του κ. Τσίπρα και της παρέας του …χωρίς τσίπα…Προχθές ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης, θυμήθηκε τις σπουδές του στην…Οξφόρδη και αφού… τον πίεσε ασφυκτικά ο Κυριάκος -που θα έχανε ένα τέτοιο πολυτάλαντο με σπουδές και γνώσεις τεφαρίκι;- δέχθηκε να τεθεί επικεφαλής των Ευρωβουλευτών, ώστε να του δίνεται και η δυνατότητα να μιλάει όσο περισσότερο μπορεί την μητρική του γλώσσα…τα αγγλικά.

Ο Θοδωρής μας ο Ρουσόπουλος του οποίου είτε το θέλουμε είτε όχι η Νέα Δημοκρατία του χρωστά πολλά, ιδίως την περίοδο μετά τις πυρκαγιές, στην πρώτη θητεία Καραμανλή, συμμάχησε…έγινε ένα με τον Κυριάκο και μάλιστα στηρίζει ενίοτε με δηλώσεις του, τον τιτάνα της πολιτικής Άδωνι Γεωργιάδη..(θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου επίσης αντιπροέδρου Αθανασίου Κανελλόπουλου)

Καμμιά δεκαριά από τους …πρώην Καραμανλικούς βουλευτές, πρώην και νυν, είναι έτοιμοι να δώσουν την μάχη για τον Κυριάκο, την Φώφη, τον Παπανδρέου, τον Σημίτη, τον Ψαριανό και κάθε λογής συμμάχων του Μητσοτάκη για να βαστήξουν την καρέκλα τους.Δεν τους περνά καν από το νου ότι η γραμμή θα είναι να μην τους ψηφίσουν…

Είναι τόσο αστεία όλα αυτά, όσο και πικρά για όσους βλέπουν λίγο μακρύτερα από το φευγιό του Σύριζα. Όσους βλέπουν την επόμενη ημέρα και το συνεχές, διαρκές καλαμπούρι, που θα γίνεται στα καφενεία ανά την επικράτεια.

Πόσοι σε ένα χρόνο, μετά τις εκλογές του Μαΐου, γιατί τότε θα γίνουν- δεν του βγήκε ούτε αυτό του Κυριάκου- θα είναι ευχαριστημένοι με την συμπόρευση Κυριάκου-Φώφης; Πιθανότατα ούτε οι μισοί…Το μόνον που θα έχει μείνει ίδιο, φανταζόμαστε, θα είναι το αινιγματικό εκείνο χαμόγελο του Κ. Καραμανλή…Και η δική μας επιφύλαξη, για το τι άλλο εκτός από αυτά… εννοούσε…Ρε τον πρόεδρο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου