ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος απέναντι στον Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας;
- Σχεδιασμός εκλογών σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου - "Πονοκέφαλος" για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να "κατεβάσει" στην Αθήνα τον Κώστα Μπακογιάννη - "Βαριά χαρτιά" θέλει να ρίξει απέναντί του το Μαξίμου - Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης και Λούκα Κατσέλη ανάμεσα στους υποψηφίους - Φεύγει από την περιφέρεια η Ρένα Δούρου και οδεύει προς... Βρυξέλλες
Με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τους υποψηφίους τους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενώ παράλληλα επιδιώκει ευρύτερες συμμαχίες που θα του δώσουν την νίκη σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.
Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα έχουν οι ευρωεκλογές αλλά και οι εθνικές εκλογές. Στόχος των τοπικών οργανώσεων του κυβερνώντος κόμματος είναι να βρουν τους καλύτερους υποψηφίους που θα μπορέσουν να συσπειρώσουν γύρω τους στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.
Οι προσωπικότητες που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια δεν θα πρέπει υποχρεωτικά να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να είναι καταξιωμένοι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες.
Καθώς μάλιστα παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ είχε ισχυρές δυνάμεις στον χώρο της αυτοδιοίκησηςθεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλές συμπράξεις ιδιαίτερα στην περιφέρεια γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις σε πολλές περιφέρειες ενώ ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης καθημερινά βρίσκεται σε άλλη πόλη προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αντίπαλος του Μπακογιάννη
Αγκάθι σε όλη αυτή την διαδικασία εμφανίζεται να είναι ο Δήμος της Αθήναςκαθώς η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη από την πλευρά της ΝΔ ανεβάζει τον πήχη ψηλά.
Οι πληροφορίες λένε ότι στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου γι’ αυτό το θέμα κυριάρχησαν τρεις απόψεις.
– Η πρώτη επιλογή έχει να κάνει με το δοκιμασμένο μοντέλο του 30αρη. Να επιλεγεί δηλαδή και γι’ αυτή την αναμέτρηση ένας νέος άνθρωπος όπως είχε γίνει στο παρελθόν, δηλαδή το 2006 με τον Αλέξη Τσίπρα και το 2014 με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Ήδη γι’ αυτό τον ρόλο έχουν ακουστεί τα ονόματα του Αλέξη Χαρίτση, της Έφης Αχτσιόγλου, του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Κώστα Ζαχαριάδη καθώς και του Κωστή Παπαϊωάννου ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
– Η δεύτερη επιλογή έχει να κάνει με την διεύρυνση προς την κεντροαριστεράμε σκοπό ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να προσελκύσει και τους ψηφοφόρους του Γιώργου Καμίνη. Μια τέτοια κίνηση θα είχε φυσικά και το ανάλογο πολιτικό περιεχόμενο αφού από αυτή την δεξαμενή θα προσπαθήσουν να ψαρέψουν κι άλλοι ψήφους, όπως για παράδειγμα το ΚΙΝΑΛ, ενώ η τακτική του Κώστα Μπακογιάννη στην περιφέρεια δείχνει ότι είναι έτοιμος για να κάνει κάθε είδους άνοιγμα.
Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί από αυτόν τον χώρο μέχρι τώρα είναι του Λευτέρη Παπαγιαννάκη (νυν αντιδήμαρχος μετανάστευσης του Καμίνη, γιος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που τον στηρίζει και η ΔΗΜΑΡ), του Σταύρου Θεοδωράκη, της Λούκας Κατσέλη αλλά και του Γιάννη Ραγκούση κλπ…
– Η τρίτη επιλογή είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να προέρχεται από το χώρο της λαϊκής δεξιάς. Η Έλενα Κουντουρά είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητιέται γι’ αυτό το ρόλο καθώς θεωρείται επιτυχημένη στο έργο της ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους σε όλη την διάρκεια της υπουργικής της θητείας. Φυσικά η στάση που θα κρατήσει στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών θα παίξει και αυτή τον ρόλο της.
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος πάντως για το Μέγαρο Μαξίμου είναι η περιφέρεια Αττικής, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η Ρένα Δούρου θα προτιμούσε να μετακινηθεί στη θέση του Επιτρόπου και δεδομένου ότι στην περιφέρεια υπάρχει ένα κλίμα επιφυλακτικότητας μετά τα γεγονότα στο Μάτι και την Μάνδρα τα πράγματα μοιάζουν πολύ δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου