Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018

Η ώρα της πολιτικής...





Η κυβέρνηση έχει τη μοναδική ευκαιρία να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα σε βάρος της, όπως αυτό καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή και τα...

οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αφορούν ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. Είναι μέτρα ανακούφισης έπειτα από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, που δοκίμασαν σκληρά τις αντοχές των πολιτών.

Θα ήταν άτοπο να υποστηρίξει κανείς πως αυτά τα μέτρα αρκούν για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα. Είναι, όμως, μια αρχή, κυρίως για τμήματα του πληθυσμού που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Για τους νέους που βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Για τις οικογένειες που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται τραγικά και παράλληλα το κόστος στέγασης να μένει σχεδόν αμετάβλητο.

Για τους αγρότες που καλούνταν να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος, παλεύοντας με ήλιο και βροχή για το μεροκάματο. Για ανθρώπους του μόχθου που καλούνταν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος έπρεπε να έχει καταργηθεί από την πρώτη στιγμή και όχι να μειώνεται σταδιακά σήμερα έπειτα από τέσσερα χρόνια. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Αν με όλα αυτά η κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει και την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, τότε, όντως, θα πάει με άλλον αέρα στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές. Εκεί που θα την περιμένει η αντιπολίτευση, η οποία θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει ονομαστικά τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας.

Οπως κρίνεται η κυβέρνηση, έτσι κρίνεται και η αντιπολίτευση. Εκεί θα φανεί, λοιπόν, ποιος είναι με την κοινωνία και ποιος με τους ολιγάρχες. Θα αποδειχθεί ποιος είναι υπέρ των συνταξιούχων και ποιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος των δανειστών και υπέρμαχος των μνημονιακών συμφωνιών.

Θα είναι η ώρα της πολιτικής και όχι της μικροπολιτικής. Εκεί λοιπόν θα κριθούν όλοι. Και θα ήταν ευχής έργο, αντί για μια άγονη αντιπολίτευση, να ακουστούν προτάσεις. Εκεί θα φανεί επίσης με ποιους μπορεί να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και αν τελικά η Κεντροαριστερά, έστω και την ύστατη ώρα, θα διαλέξει τη βάρκα πάνω στην οποία θα πατήσει ή αν θα κινδυνεύσει να βρεθεί στο νερό...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου