Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2018

Η κατά Κικίλια ανομία...

 
Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Β. Κικίλιας, δήλωσε πως είχε την τύχη και την τιμή να υπηρετήσει μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας πως οι...
ίδιοι αστυνομικοί έκαναν τότε (!) πολύ καλά τη δουλειά τους, με φιλότιμο, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό.

Τι ακριβώς εννοεί άραγε; Ότι τώρα δεν κάνουν το ίδιο οι αστυνομικοί;

Επίσης επανέλαβε το γνωστό αφήγημα ότι η κυβέρνηση καλύπτει τη δράση των ομάδων που πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις και φυσικά, όπως πάντα για τη Ν.Δ., στο βάθος φταίει για όλα ο Νόμος Παρασκευόπουλου.

Τσουβαλιάζοντας κάθε είδους ενέργεια και κάθε είδους διαμαρτυρία, ισχυρίστηκε ότι στη χώρα κυριαρχεί η ανομία στολίζοντας τα αυθαίρετα πολιτικά του συμπεράσματα με τον ισχυρισμό ότι: «Υπάρχει απολυταρχισμός στη διάθεση της κυβέρνησης να ελέγξει όλες τις εξουσίες. Δεν είμαστε όμως στη μετα-Σοβιετική Ένωση, είμαστε μια δυτική ευρωπαϊκή χώρα!»

Τώρα αν του απαντήσει κανείς παραθέτοντας το τι ακριβώς γίνεται στις ευρωπαϊκές πόλεις και στις πρωτεύουσες, ακόμα και πόσα είναι τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, μάλλον θα κινδυνεύσει να θεωρηθεί από τον κ. Κικίλια ως φιλοσοβιετικός!

Πολύ επιλεκτική μνήμη διαθέτει, πάντως, ο κ. Κικίλιας και δεν θυμάται ότι ανάλογες και πολύ συχνές μάλιστα επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και με θύματα είχαν γίνει κατά δεκάδες και στο παρελθόν, χωρίς όμως να ακολουθούνται από αντιπολιτευτικά σόου και κορόνες περί διάλυσης του κράτους.

Ο δικός τους βουλευτής, άλλωστε, και πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε δηλώσεις του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, που είχε δεχτεί σοβαρή εμπρηστική επίθεση, είχε δηλώσει ότι «το έγκλημα αυτό στρέφεται κατά της τοπικής κοινωνίας, κατά των πολιτών. Τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής και όλης της Χώρας είναι ανοικτά όλο το εικοσιτετράωρο στους πολίτες για την εξυπηρέτησή τους. Δεν είναι φρούρια, ούτε πολεμίστρες».

Άδικο είχε;...

Aπό τη στήλη Παρασκήνια
Α.Ψ
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου