Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ....ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δεν φθάνει, που σύμφωνα με έγκυρες πηγές…."παρήγγειλε" όχι μία, αλλά τρεις δημοσκοπήσεις (η μια με την οποία γελάει το πανελλήνιο, είδε ήδη το φως της δημοσιότητας) ο Μητσοτάκης, επιχειρεί να δείξει το άσπρο- μαύρο. Φυσικό και λογικό, να αντιδράσει. Αλλά με αυτόν τον γκαιμπελίστικο τρόπο, δεν αντιδρά κανείς λογικός και συνετός πολιτικός.

Τα μηνύματα που φθάνουν στην Νέα Δημοκρατία, είναι δυσάρεστα. Δυσμενή μετά το "στοίχημα" για την περικοπή των συντάξεων, που είχε βάλει. Μετά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που στην ουσία προχωρούν με έγκριση. Μετά το γεγονός ότι πεντακόσιοι χιλιάδες συνταξιούχοι....
θα δουν να αυξάνονται οι συντάξεις τους και ένα εκατομμύριο συντάξεις θα μείνουν ανέπαφες. Μετά τα αναδρομικά που δίνονται και την μελλοντική τακτοποίηση του δέκατου τρίτου μισθού.

Τα μηνύματα είναι δυσάρεστα και από την βάση. Που ακόμα αναρωτιέται, αν πρέπει να ψηφίσει την παράταξη του Τατσόπουλου και τον υποστηρικτή, Κυριάκο, του Σημίτη. Με τον προγραμματισμό των δημοτικών εκλογών ιδίως στις μεγάλες πόλεις, η Νέα Δημοκρατία, έχει χάσει την μπάλα. Ο ένας μετά τον άλλον, αρνούνται να δεχθούν χρίσματα.

Και τι κάνει ο Μητσοτάκης; Βάζει τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα -ιδιαιτέρως τα τσιράκια του στο διαδίκτυο- να πείσουν τον κοσμάκη ότι "βγαίνει αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία". Κι επειδή κανείς δεν θυμάται την προσφατη πολιτική ιστορία, δεν τους τρίβει κανείς στην μούρη, τις ίδιες ακριβώς προβλέψεις που έκαναν και στο Δημοψήφισμα και στις εκλογές που ακολούθησαν.

Είναι όμως προσβλητικό για τον νεοδημοκράτη, να μην γνωρίζει ποια είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί, ποια είναι η πολιτική πραγματικότητα και να ζει στον μύθο της αυτοδυναμίας, όπως τόσα χρόνια ζει στον μύθο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κούλη, ότι τον επόμενο μήνα έχουμε εκλογές.

Είναι πραγματικά κρίμα για την ιστορική παράταξη να της "παίρνει τα σώβρακα" κατά το κοινώς λεγόμενο ο Τσίπρας και ο εκδοτικός χώρος και τα τσιράκια του διαδικτύου, να ωρύονται μετά βεβαιότητας, για αυτοδυναμία…Τι να πει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου