Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Ψηφίζονται τα αναδρομικά παρουσία Τσίπρα, τον επόμενο μήνα τα χρήματα στους λογαριασμούς





Αυτή είναι η τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων (pdf)


Σήμερα Πέμπτη, ψηφίζονται από τη Βουλή τα αναδρομικά σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς, ένστολους και δικαστές. Την ανακοίνωση έκανε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της Πολεμικής αεροπορίας.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε να χρήματα πρόκειται να καταβληθούν εφάπαξ τον επόμενο μήνα. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί ένα από τη σειρά θετικών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τον Νοέμβριο και ως τις αρχές Δεκεμβρίου.




Κατατέθηκε  στην Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων και σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.


Η τροπολογία για τα αναδρομικά κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την προαγωγή της κινητικότητας των εργαζομένων μεταξύ των κρατών-μελών με τη βελτίωση της απόκτησης και της διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης (L128/1 της 30.04.2014)».

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το συνολικό ποσό ανέρχεται συνολικά στο 1,4 δις. ευρώ μεικτά εκ των οποίων τα 820 εκατ. ευρώ καθαρά θα πάνε άμεσα στους ένστολους.


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα στην εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής αναφέρθηκε στην τροπολογία αυτή για τα αναδρομικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατά το προηγούμενο διάστημα υπoστήκατε αδικίες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις μισθολογικές σας απολαβές, αλλά ούτε μια στιγμή δεν υποστείλατε τη σημαία , ούτε μια στιγμή δεν κάνατε πίσω από το καθήκον. Και για αυτή σας την στάση η πολιτεία σας χρωστάει ευγνωμοσύνη, αλλά σας χρωστάμε και την έγνοια να είστε εσείς από τους πρώτους που με την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε στο μέρος των αδικιών αυτών.

photo eurokinissi

Το πρώτο βήμα, λοιπόν είμαι στη ευχάριστη θέση να σας πω, γίνεται αύριο στην Βουλή των Ελλήνων με έναν σαφή συμβολισμό. Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα Σώματα Ασφαλείας, οι πυροσβέστες και φυσικά εκείνοι και εκείνες που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Προχωράμε λοιπόν, αύριο, δια νόμου στην απόδοση περίπου 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των Μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ότι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Σε ένα μήνα από σήμερα. Ως ένδειξη, σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο του καθενός και της κάθε μιας. Και επιτρέψετε μου σε αυτό το σημείο, να κάνω ένα μικρό σχόλιο. Είναι επιλογή και καθήκον μας, να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν. Είναι ηθική υποχρέωση μεν αλλά όχι νομική, άρα είναι αποτέλεσμα πολίτικη βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης, είναι απόφαση ηθικού καθήκοντος στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας μας»

-Όλη η τροπολογια για την επιστροφή των αναδρομικών (.pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου