Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2018

Η Εσθονία είναι το πέμπτο κράτος της ΕΕ που εγκαταλείπει το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ


Μετά την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Βουλγαρία, η
Εσθονία έχει επίσης εγκαταλείψει το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ .


«Κατά τη διαμόρφωση του κυβερνητικού συνασπισμού, συμφωνήσαμε ότι παίρνουμε αποφάσεις μόνο με συναίνεση. Η κυβέρνηση σήμερα δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τη στήριξη του Συμφώνου για τη μετανάστευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχει στη συμφωνία «, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Juri Ratas (Κέντρο Κόμματος) στο Facebook.



Η ολοκληρωμένη διαχείριση της μετανάστευσης είναι σημαντική για όλες τις χώρες, τόνισε ο Ratas. Ωστόσο, οι νόμοι της Εσθονίας είναι ήδη σύμφωνοι με τις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές αρχές. Αυτό ισχύει και για το μέλλον.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Εσθονία διοικείται από έναν τριμερή συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών και Συντηρητικών (Isamaa, Πατρίδα) με επικεφαλής το Κόμμα του Κέντρου. Ενώ οι σοσιαλδημοκράτες τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Εσθονίας στο σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ, το συντηρητικό κόμμα απέρριψε τη στήριξη της συμφωνίας.

Η Εσθονία είναι το πέμπτο κράτος της ΕΕ που εξέρχεται από το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ Προηγουμένως, η Ουγγαρία είχε ήδη απορρίψει τη συμφωνία. Λίγο αργότερα, η Αυστρία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Βουλγαρία αποχώρησαν από το σύμφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου