Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2018

Οι σύνεδροι «αδιαφόρησαν»...

 
Το συνέδριο κάθε κόμματος είναι, ως γνωστόν, το ανώτατο καθοδηγητικό όργανό του. Μάλιστα, είθισται για κάθε συνέδριο όλα τα...
κομματικά στελέχη να κινητοποιούνται, να προσπαθούν να εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή, να δίνουν μάχες χαρακωμάτων και να μετέχουν στις περίφημες… «λιστομαχίες».

Ωστόσο, από αυτή την άποψη, το συνέδριο της ΝΔ που ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν κάπως… υποτονικό: συγκεκριμένα, το 1/3 των συνέδρων… απαξίωσε την διαδικασία, καθώς δεν έκανε τον κόπο να ψηφίσει για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Για την ακρίβεια, οι σύνεδροι ήταν 2797 και από τις κάλπες της περασμένης Κυριακής απουσίασαν οι… 932, δηλαδή σχεδόν οι 1.000 από τις 3.000 συνέδρων.
Ίσως να φταίει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, οι σύνεδροι ήταν διορισμένοι και δεν είχαν αναδειχθεί από αρχαιρεσίες στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις –όποιος και να είναι ο λόγος, πάντως, είναι γεγονός ότι η «αποχή» σχεδόν του 1/3 του συνεδριακού σώματος μόνο προβληματισμό πρέπει να δημιουργεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου