Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Στα δικαστήρια ο διάσημος Τούρκος σεφ Salt Bae: Υπάλληλος του έκανε μήνυση επειδή του έκλεβε τα φιλοδωρήματα





Ένα μήνα μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει με τον «Salt Bae» -κατά κόσμον Nusret Gokce– να αλατίζει τον Μυστικό Δείπνο σε site της Ιορδανίας, ο διάσημος Τούρκος σεφ βρίσκεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας. Ο λόγος; Πρώην σερβιτόρος σε εστιατόριό του... στη Νέα Υόρκη κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι έκλεψε μέρος από τα φιλοδωρήματά του και στη συνέχεια τον απέλυσε όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Mustafa Fteja κάνει λόγο για απαράδεκτες πρακτικές του εστιατορίου και αδικίες προς το προσωπικό. Σύμφωνα με τη New York Post, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πρώην αφεντικό του συγκέντρωνε στο τέλος της εβδομάδας τα φιλοδωρήματα των σερβιτόρων και επέβαλε «χαράτσι». Στη συνέχεια, μοίραζε ισόποσα τα χρήματα που απέμεναν, ακόμη σε άτομα που δεν το δικαιούνταν, όπως σεφ και μάνατζερ.

«Οι πελάτες πίστευαν ότι το φιλοδώρημά τους πήγαινε αποκλειστικά στον σερβιτόρο τους αλλά έκαναν λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η διεύθυνση του εστιατορίου απολύει συστηματικά όσους τολμούν να διαμαρτυρηθούν. Πλέον, ο πρώην υπάλληλος του Salt Bae ζητά αποζημίωση από τον Τούρκο σεφ για την απόλυσή του, ενώ η υπόθεσή του θα εκδικαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου