Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Standard & Poors: Διατηρεί την Ελλάδα στο Β+...

 

Στη βαθμίδα Β+, με θετική προοπτική (outlook) διατήρησε απόψε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Standard & Poors. Ο...
οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τρία σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω).

Ακόμα μεγαλύτερη απόσταση χωρίζει τη χώρα μας από την επενδυτική βαθμίδα στην κλίμακα της Fitch και της Moody's: η πρώτη τοποθετεί την Ελλάδα τέσσερις βαθμίδες μακριά από την επενδυτική κατηγορία (στο ΒΒ-) και προβλέπεται να κάνει τη δική της πρώτη φετινή αξιολόγηση στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ η δεύτερη προσδοκάται ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση την 1η Μαρτίου, καθώς διατηρεί τη χαμηλότερη αξιολόγηση για την Ελλάδα (Β3, δηλαδή έξι βαθμίδες κάτω από την επενδυτική).

Όπως ανέφερε το newmoney.gr την περασμένη Τρίτη, η Standard & Poor's στην έκθεσή της για την ευρωζώνη προέβλεπε ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα φέτος και ζητούσε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μείωση του αφορολογήτου ορίου, δραστική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, πλήρη άρση των capital controls και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για να προχωρήσει σε αναβάθμιση.

Επίσης, χαρακτήριζε τις εθνικές εκλογές στη χώρα μας καθοριστικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου