Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2019

Κίτρινα Γιλέκα: Πανικός με το μπουκάρισμα σε κυβερνητικά γραφεία (video)





Τα «κίτρινα γιλέκα» εισέβαλαν με ένα μηχάνημα εργοταξίου στον προαύλιο χώρο υπουργείου.

Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος απομακρύνθηκε άρον άρον σήμερα 5 Ιανουαρίου από τα γραφεία του, όπως είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.

«Υπήρξαν κάποια «κίτρινα γιλέκα», κάποιοι ντυμένοι στα μαύρα (…) που πήραν ένα μηχάνημα εργοταξίου, το οποίο βρισκόταν στον δρόμο, και παραβίασαν με αυτό την είσοδο του υπουργείου(…). Έσπασαν δύο οχήματα» περιέγραψε ο Γκριβό, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη επίθεση».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε γύρω στις 16.15-16.30 τοπική ώρα, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με «απόπειρες εισβολής» και σε άλλα υπουργεία, το γραφείο του Γκριβό δεν τις επιβεβαίωσε.
«Δεν στοχοθετήθηκα εγώ, η Δημοκρατία στοχοθετήθηκε από εκείνους που θέλουν τον ξεσηκωμό, να ανατρέψουν την κυβέρνηση», όμως «η Δημοκρατία στέκεται όρθια» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο AFP, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα γραφεία του Γκριβό βρίσκονται στο κτήριο που στεγάζεται επίσης το υπουργείο των Σχέσεων με το Κοινοβούλιο, σε κοντινή απόσταση με το Ματινιόν.

Δείτε το βίντεο

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταγγέλλει την «ακραία βία» που «επιτέθηκε ενάντια στη Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε την «ακραία βία» που «επιτέθηκε εναντίον της Δημοκρατίας» κατά τη διάρκεια της όγδοης κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή 50.000 ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία αμαυρώθηκε από συγκρούσεις σε αρκετές πόλεις.
«Μία ακόμη φορά, η ακραία βία ήρθε να επιτεθεί στη Δημοκρατία, τους φύλακές της, τους εκπροσώπους της, τα σύμβολά της. Αυτοί που διαπράττουν αυτές τις ενέργειες ξεχνούν την καρδιά του πολιτικού συμφώνου μας. Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Ο καθένας μας πρέπει να ξαναβρεί τις δυνάμεις του για να προωθήσει τη δημόσια συζήτηση και τον διάλογο», έγραψε σε ένα tweet ο Γάλλος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου