Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2019

ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤE;



H ιστορία του κ. Νίκου Γεωργιάδη, είναι λίγο πολύ γνωστή. Θα λέγαμε λίγο, γιατί αναφέρεται σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και όχι του Σύριζα. Και το τονίζουμε αυτό, όχι διότι έχουμε καμμία ιδιαίτερη πρεμούρα να στηρίξουμε τον Σύριζα, το αντίθετο μάλιστα, αλλά αποτελεί γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης που συνολικά στηρίζουν τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν δίνουν την έκταση που θα έπρεπε σε μείζονα θέματα, που αγγίζουν την Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς καλοπροαίρετος, δεν την αμφισβητεί..

Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν, κατηγορήθηκε για παιδεραστία. Τοποθετήθηκε στον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, μόλις ανέλαβε ο κ. Μητσοάκης, μια ιδιαίτερα νευραλγική και σημαντική θέση. Όμως μέσα στους …σχεδιασμούς που έγιναν, δεν είχε συμπεριληφθεί η κατηγορία της παιδεραστίας. Έτσι μετά από καθυστέρηση και παλινωδίες κι ενώ τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης κάλυπταν το γεγονός αφιερώνοντας μονόστηλα, ο κ. Γεωργιάδης παραιτήθηκε.

Ήλθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και εμφανίσθηκε πριν ένα μήνα στο δικαστήριο. H δίκη, αναβλήθηκε επ' αόριστον, απουσία της πλειοψηφίας των μαρτύρων. Φυσικά είναι κάπως περίεργο να έλθουν στην δίκη ανήλικα θύματα, που ζούσαν μέσα στην φτώχεια, σε οικοτροφεία της Μολδαβίας…

Στην δίκη όμως, εμφανίσθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη ευαισθησία για ένα τέτοιο ζήτημα. Όμως δεν θα σταθούμε εκεί.

Σε εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, ο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του Φαήλου Κρανιδιώτη, έθεσε ορθώς κατά την άποψή μας, στην επίσης καλεσμένη στην εκπομπή κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το εάν ήταν ηθικό να παρευρεθεί ως μάρτυρας, σε μία δίκη κατηγορούμενου για παιδεραστία.

Η αντίδραση της κ. Ασημακοπούλου, μάλλον δεν προσιδιάζει σε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας .

Η πρώτη αντίδραση της, τουλάχιστον αφελής: "Γιατί σας αφορά;". Η άποψή μας, είναι ότι η κατηγορία της παιδεραστίας, πρέπει να αφορά όλον τον κόσμο. Επίσης το θέμα της υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου για παιδεραστία από μία πολιτικό, είναι απαράδεκτο και δεν είναι λαϊκισμός, αλλά ευαισθησία γιατί αφορά όλον τον κόσμο.

Ακόμα περισσότερο, όταν η πολιτικός δεν συναισθάνεται το τι έχει κάνει- το εάν είναι αθώος ή όχι ο κατηγορούμενος είναι θέμα της Δικαιοσύνης, αλλά και μόνον το γεγονός ότι ει χε….την "ευαισθησία" να παραιτηθεί, δείχνει το μέγεθος της σοβαρότητας της υπόθεσης-και απαντά στον συνομιλητή της Φαήλο Κρανιδιώτη ως εξής: "Θα σας πάω… αίμα μεχρι τέλους"… Ορίστε;

Η σιγουριά, κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ομιλούσε το στέλεχός σας, έδειχνε ότι είχε κάλυψη εκ μέρους σας.

Είναι η πρώτη φορά, παρά την σκληρή κριτική που ασκούμε, που δεν πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ενήμερος για την υπεράσπιση από στέλεχός του  κατηγορούμενου για παιδεραστία. Γιατί πιστεύουμε, ότι αυτήν την ευαισθησία, αποκλείεται να μην την διαθέτετε.

Άλλο λαϊκισμός κι άλλο θέματα ηθικής τάξεως και ευαισθησίας ουσιαστικής, αλλά και αντίληψης της σοβαρότητας ορισμένων ζητημάτων. Πιστεύουμε ότι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν γνώριζε την παρουσία της κ. Ασημακοπούλου. 

Ή κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου