Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2019

Και τους «Φονιάδες της RENEA»…Ανέπτυξε ο Ράμα στα Τίρανα




Δύο αστυνομικοί και δέκα έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν στα επεισόδια κοντά στο
κυβερνητικό κτίριο στα Τίρανα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της πολιτικής που ακολουθεί το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.


Σύμφωνα με το Albanian Daily News, σε μία προσπάθεια να εισβάλλουν στο κτίριο της κυβέρνησης στα Τίρανα, οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλίες νερού καταφέρνοντας να κρατήσει μακριά
το πλήθος.



Οι διαδηλωτές, ωστόσο, έσπασαν βιτρίνες στο κτίριο και άγαλμα του Ράμα από τον διάσημο Σουηδό καλλιτέχνη Κάρστεν Χέλερ.Εν μέσω διαδηλώσεων, ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και ο υπουργός Εσωτερικών Σάντερ Λεσάζ κάλεσαν αστυνομία και διαδηλωτές να επιδείξουν ψυχραιμία. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την αστυνομία για πρόκληση.

Νωρίτερα ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Λουλτζίμ Βάσα επανέλαβε τις κατηγορίες του κατά του Ράμα για διαφθορά και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στα Τίρανα.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει για ακτιβιστές με εγκληματικό παρελθόν που θα βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών, ενώ η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι «το μόνο πρόσωπο που συνδέεται με εγκλήματα είναι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα» απαιτώντας την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανικών ΜΜΕ ο Έντι Ράμα εκτός των Τεθωρακισμένων Οχημάτων ανέπτυξε στις Οροφές των Κτιρίων και τους Φονιάδες της ΡΕΝΕΑ που υπακούν μόνο στις Εντολές του Ράμα

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου