Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2019

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εικόνα εγκατάλειψης στα Αναφιώτικα της Πλάκας




ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Tον κ.Υπουργό Εσωτερικών

Την κα. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την κα. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού



ΘΕΜΑ: Εικόνα εγκατάλειψης στα Αναφιώτικα της Πλάκας



Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η ιστορική γειτονιά Αναφιώτικα της Πλάκας, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής με υπόμνημά τους, που απέστειλαν στον Δήμο Αθηναίων, τα κύρια σημεία του οποίου δημοσιεύονται σήμερα σε μία σειρά από εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Οι κάτοικοι αυτής της μοναδικής στην Αθήνα, αλλά ίσως και στον κόσμο, γειτονιάς, αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά προβλήματα εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων και της εγκατάλειψης της. Η συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την Ακρόπολη, θα πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο καθαριότητας, τάξης, ομορφιάς και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ωστόσο αντιθέτως, όπως αναφέρουν οι πολίτες που μένουν στην περιοχή καθημερινά αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται με την καθαριότητα και την ασφάλεια της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα στενά δρομάκια της γειτονιάς είναι συνήθως βρώμικα και σκοτεινά, ενώ τα πλατώματα και τα μονοπάτια είναι ασυντήτηρητα γεμάτα χόρτα και κλαδιά. Επιπλέον, η τεράστια επισκεψιμότητα της περιοχής από τουρίστες σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτισμού την καθιστούν «ελκυστική» σε κάθε είδους παραβατικά στοιχεία, όπως διαρρήκτες, πορτοφολάδες, εμπόρους ναρκωτικών ή συμμορίες νεαρών ατόμων.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Πολιτεία, χρειάζεται άμεσα να αντιδράσει και αφενός να προστατεύσει τους μόνιμους κατοίκους και αφετέρου να συνδράμει ώστε οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή να απολαμβάνουν μία βόλτα αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της. Είναι σημαντικό, να καθαρισθούν οι δρόμοι, να τοποθετηθούν καλαθάκια για σκουπίδια, να φωτιστεί η γειτονιά, να μαζευτούν τα διάσπαρτα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ και γενικότερα να ευπρεπισθεί ολόκληρη η γειτονιά. Ακόμη, είναι ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην ασφάλεια της γειτονιάς, ώστε όλοι κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν την περιοχή, χωρίς κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και χωρίς να κινδυνεύουν με κλοπή τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

–Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβετε ώστε να προστατεύσετε την ιστορική γειτονιά Αναφιώτικα της Αθήνας;

-Πρόκειται να εκπονήσετε ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης της περιοχής, που να προάγει την περιοχή και να αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ;

-Θα αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της;



ΑΘΗΝΑ, 13-3-2019

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου