Παρασκευή, Μαΐου 24, 2019

Ποιος φοβάται τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη;...




Αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε στελέχη της Ν.Δ. η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλήσει πριν από τον ίδιο, κατά την προχθεσινή κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο...

Περιστέρι, μόνο ο Γιώργος Πατούλης. Το γεγονός δηλαδή ότι επελέγη να στηριχτεί με τον τρόπο αυτό μόνο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής την ώρα που ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφενός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κληθεί επισήμως με την ιδιότητα του πρώην προέδρου του κόμματος και αφετέρου δεν κλήθηκε να ανεβεί στο βήμα και να μιλήσει.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης προσήλθε εγκαίρως στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Περιστερίου, αλλά επέλεξε να καθίσει πίσω και όχι στην πρώτη σειρά μαζί με τους άλλους δύο πρώην προέδρους της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που φανερώνει την ενόχλησή του.

Και τελικά μετέβη στην πρώτη σειρά μόνο μετά την πίεση των παραγόντων της εκδήλωσης που τον οδήγησαν μπροστά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε, κατά την ομιλία του, να προχωρήσει σε ειδική αναφορά στον Β. Μεϊμαράκη και να πει ότι είναι «επικεφαλής του αγώνα που δίνουμε για το ευρωψηφοδέλτιό μας», με αποτέλεσμα ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. να καταχειροκροτηθεί.

Σημειώνεται ότι υπάρχει έκδηλη στενοχώρια από πλευράς πολιτικών φίλων του κ. Μεϊμαράκη που βλέπουν ότι δέχεται πόλεμο από τη σαμαρική πτέρυγα, ενώ θεωρούν ότι η ηγεσία του κόμματος και οι σαμαρικοί προωθούν για την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο με στόχο να «κοντύνουν» τον Β. Μεϊμαράκη.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο ίδιος, ο οποίος είναι ο μόνος πρώην πρόεδρος κόμματος που κατεβαίνει με σταυρό εγκαταλείποντας την ασφάλεια της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, έστειλε προ ημερών σαφές μήνυμα στην ηγεσία, δηλώνοντας (ρ/σ «News 24/7») ότι δεν θα μπορέσει να αναλάβει επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στην πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου, καθώς δεν θα έχει το κύρος που αυτή δίνει. «Πώς θα είμαι επικεφαλής αν δεν είμαι στην πρώτη θέση;

Ο επικεφαλής θέλει σταυρό και θέλει και κύρος. Εγώ να είμαι δεύτερος ή τρίτος και να μου πούνε ανάλαβε επικεφαλής, χωρίς κύρος να πηγαίνω στα θεσμικά όργανα, δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει ούτε τη Ν.Δ. ούτε τη χώρα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή Αρης Σπηλιωτόπουλος κατήγγειλε στην ΕΡΤ και την Κατερίνα Ακριβοπούλου ότι «πρόσωπα του στενού μου πολιτικού και συγγενικού περιβάλλοντος αυτές τις μέρες έχουν δεχτεί πάρα πολλά τηλέφωνα από σημαντικά πολιτικά γραφεία που τους ζητούν να στηριχτεί μια συγκεκριμένη κυρία υποψηφία ευρωβουλευτής και συγκεκριμένα η κ. Ασημακοπούλου για να πάει πιο μπροστά από τον κ. Μεϊμαράκη».

Ενώ η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και τη Θεοδώρα Αυγέρη, δήλωσε μεν ότι «και ο κ. Κυμπουρόπουλος να είναι [σ.σ. πρώτος] και οποιοσδήποτε επιλέξει ο ελληνικός λαός, σε μια Δημοκρατία που ζούμε, εμείς θα ’χουμε μια ενωμένη ομάδα όπως είχαμε και την πενταετία που πέρασε», αλλά πήρε καθαρή θέση στο θέμα, επισημαίνοντας ότι «θα ήθελα να είναι πρώτος ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης γιατί είναι επικεφαλής, του αξίζει να είναι πρώτος, διαχρονικά έχει αποδείξει ότι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στρατιώτης της παράταξης σε θέσεις ευθύνης στο ανώτατο επίπεδο»...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου