Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



(ΜΙΑ …ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Toν Κώστα Καραμανλή και τον στηρίζουμε και τον εμπιστευόμαστε. Αντιλαμβανόμαστε όμως όλοι τη θέση του…Η στήριξη αυτή, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνούμε στα κακώς κείμενα με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, διότι σε μία τέτοια περίπτωση, απλώς συμφωνούμε με αυτά που κατά καιρούς…διαφωνήσαμε, αλλά κανείς δεν μας άκουσε…


Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, πράγματι σέβεται τις διαδικασίες του καταστατικού κλπ κλπ κι έτσι πρέπει να κάνει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να τις αμφισβητήσει…

Εμείς τις αμφισβητούμε. Κι απορούμε, διότι και ο Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή, εάν δεν μας απατά η μνήμη μας, τις έχει αμφισβητήσει. Να δεχθούμε δηλαδή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος με διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες; Όσοι γνωρίζουν, θα γελάσουν….

Δεν μας ενδιαφέρειi το κατά πόσο οι οποιοιδήποτε, εκμεταλλεύονται γεγονότα και στήνουν μηχανισμούς ή κόμματα, πάνω στην δυσαρέσκεια που προκαλούν τα έργα και οι ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ούτε συμπράττουμε, ούτε συμπράξαμε μαζί τους και ούτε αποτελέσαμε δεκανίκι του Σύριζα. Δεν μπορούμε όμως να χρησιμοποιούμε προπαγανδιστικά το «πας μη Κυριάκος βάρβαρος», διότι με τον τρόπο αυτό γεμίσαμε την παράταξη…βαρβάρους.

Το σκεπτικό ότι εάν φύγουμε θα τους αφήσουμε το σπίτι μας, το σπίτι του Εθνάρχη, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Δεν μπορεί από την μία να λέμε ότι αυτό το πράγμα, δεν είναι Νέα Δημοκρατία και δεν έχει σχέση με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας κι από την άλλη να μένουμε σε μια παράταξη, που πλέον μόνον όσοι εθελοτυφλούν, δεν βλέπουν ότι δεν είναι πια δική μας…

Σαφώς και θέλουμε να απαλλαγούμε από τους εθνοπροδότες του Σύριζα. Για να πέσουμε στους άλλους προδότες; Είναι ξεκάθαρη η θέση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου για τις Πρέσπες και την Μακεδονία μας; Κι εσείς τα έχετε υπογραμμίσει και πολύ σωστά πράξατε. Ήταν ορθή η θέση της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ψήφισε την γενοκτονία των Ποντίων στην Ευρωβουλή;

Το κόμμα, δεν αλλάζει από μέσα. Ειδικά όταν ένας Μητσοτάκης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν –που είναι τα θεσμικά όργανα τα οποία επικαλούμεθα;-φέρνει θιάσους τύπου Ψαριανού και Τατσόπουλου, στην ιστορική παράταξη.

Την περίοδο Μητσοτάκη, στην Νέα Δημοκρατία με την επίκληση της ανάγκης, να φύγει ο Σύριζα έγιναν και γίνονται τα μεγαλύτερα πολιτικά παραταξιακά «εγκλήματα» αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της παράταξης. Γεγονότα που σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν θέσει στο περιθώριο την ηγεσία και τους βαστάζους της, τα χωνεύει το πόπολο με το πρόσχημα της ανάγκης να φύγει ο Σύριζα.

Τον Κώστα Καραμανλή τον εμπιστευόμαστε. Δικαιώθηκε σε όλες τις επιλογές του.Δεν μπορούμε όμως να υπογραμμίζουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του, επικαλούμενοι την δήθεν ενότητα μιας παρατάξεως, που δεν είναι η δική μας Νέα Δημοκρατία.

Δεν ευχόμαστε να δικαιωθεί η άποψη, ότι απαιτείται να ψηφίσουμε αυτούς που δεν έχουν σχέση με την Νέα Δημοκρατία, για να έλθει στην εξουσία, ένας μηχανισμός ετερόκλητος, που τον ενώνει μόνον η δίψα για εξουσία.

Γιατί έπειτα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και για μας που «ξεσπιτωνόμαστε» και προτιμούμε να μένουμε χωρίς στέγη, παρά να στηρίξουμε αυτό το συνονθύλευμα, που ονομάζει Νέα Δημοκρατία ο Μητσοτάκης. Κι από την άλλη, θέλουμε ο πρωθυπουργός να κυβερνά όχι με κονκλάβιο τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά μέσα από τις αρχές της αξιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Όχι δεν θα τον ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη. Κι ας κερδίσουν τα διαπλεκόμενα.-





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



Σεβόμαστε την κάθε άποψη.
Όμως επειδή τέθηκαν κάποια ερωτήματα και λόγω της δέσμευσής μας πως θ' απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν, κατά κάποιο τρόπο, ανταπαντάμε στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους φίλους μας το Exofitsio.
http://exofitsio.blogspot.com/2019/05/na-oi.html?m=1
Κατ' αρχάς, ξεκαθαρίσαμε στην τοποθέτηση μας, πως δεν παίρνουμε πίσω ούτε μια τελεία από την κριτική που ασκούσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό στη Νέα Δημοκρατία.
Πράγμα που σημαίνει πως τα κακώς κείμενα που παρατίθενται, δεν έπαψαν να υφίστανται για μας.
Από 'κει και έπειτα, εξηγήσαμε το σκεπτικό μας.
Και είπαμε ότι η εμπιστοσύνη μας προς τον Κώστα Καραμανλή, μια εμπιστοσύνη μάλιστα χωρίς "γιατί", μας οδηγεί σε αυτή την απόφαση.
Ναι, κάποια στιγμή, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς που λέμε πως είμαστε Καραμανλικοί, πως η στήριξη προς αυτόν, είναι η εμπιστοσύνη που του δείχνουμε.
Ή τον στηρίζουμε γιατί τον εμπιστευόμαστε, ή δεν τον στηρίζουμε διότι δεν τον εμπιστευόμαστε.
Κάτι ενδιάμεσο, δεν γίνεται να υπάρχει.
Δεν μπορεί να υπάρχει.
Τη στιγμή μάλιστα που συνεχώς επιβεβαιώνεται στις επιλογές του.
Βεβαίως, ίσως να αποτελεί μεγάλη παράληψη εκ μέρους μας, που δεν διορθώσαμε τόσα χρόνια τον μύθο, πως ο Καραμανλής ως θεσμικός παράγοντας, αποτελεί τον εγγυητή της ενότητας και γι' αυτό στηρίζει τις ηγεσίες και μπλα, μπλα, μπλα.
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς, έτσι.
Ο Καραμανλής σέβεται πάνω απ' όλα τις καταστατικές αρχές και τις διαδικασίες μέσα στο κόμμα.
Ο Κυριάκος, ο Αντώνης και ο κάθε αρχηγός, είναι εκλεγμένοι από τους ψηφοφόρους του κόμματος.
Και στον προεδρικό θώκο βρέθηκαν κατόπιν της ετυμηγορίας ή της ολιγωρίας των Νεοδημοκρατών.
Αυτό είναι που σέβεται ο Καραμανλής.
Άρα, αν η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό τον Κυριάκο και παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο, ας αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες.
Αυτή η παρερμηνεία έχει περάσει στον κόσμο από το περιβάλλον του Παυλόπουλου, όταν έστηναν με τον Καμμένο τους ΑΝΕΛΛ δήθεν ως αντιμνημονιακοί και αγανακτισμένοι με το κόμμα, ενώ προετοίμαζαν τη συνεργασία με τον Τσίπρα.
Ώστε μ' αυτό τον τρόπο να αιτιολογήσουν την αποστασία τους, σε σχέση με την Καραμανλική προσωπίδα που θα φορούσαν.
Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε όμως ποτέ.
Και εντάξει, σίγουρα αυτό που παρουσιάζεται σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Εθνάρχη.
Άλλωστε ήμασταν οι πρώτοι που το είπαμε.
Όμως, όπως είπαμε και στο παρελθόν, εμείς, δεν είμαστε τόσο γενναιόδωροι, ώστε να χαρίσουμε σε ξένους και περιστασιακούς την κληρονομιά που μας άφησε ο Εθναρχης.
Και φεύγοντας, τους τη χαρίζεις.
Εμείς, μείναμε.
Και θα δώσουμε τη μάχη των θέσεων και των ιδεών του Καραμανλισμού, εντός των πυλών και φανερά.
Χωρίς υπόγειες διεργασίες, χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα.
Ξεκάθαρα, διαφωνούμε με κάποια πράγματα και προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο, ώστε να γίνουμε πλειοψηφία στο κόμμα, μιας και είμαστε μειοψηφία, από την ώρα που κάποιοι που λέτε ότι ασπάζεστε τον Καραμανλισμό, φύγατε.
Το εντός, εκτός και επί τ' αυτά, υπάρχει στη Γεωμετρία.
Όχι στην πολιτική.
Οπότε, αν πράγματι λοιπόν, θέλετε ν' αλλάξει το κόμμα, ελάτε πίσω, να τ' αλλάξουμε και να το κάνουμε αυτό που πρέπει.
Ως πλειοψηφία.
Απ' έξω και απέναντι, κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Και βεβαίως, έτσι θ' απαλλαγούμε και απ' τους Εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης θα ενδυναμώσει και η πατριωτική συνείδηση του κόμματος.
Μη ξεχνάτε πως οι Τατσόπουλοι και οι Ψαριανοί, όσο ήμασταν όλοι μαζί, όχι μόνο δεν ερχόταν προς εμάς, αλλά μας αποκαλούσαν και φασίστες.
Βρήκαν χώρο, με την απουσία σας.
Και συν τοις άλλοις άθελά σας οι περισσότεροι, γίνατε το χρήσιμο εργαλείο των Παυλόπουλου και Καμμένου, αλλά και κατ' επέκταση και του Τσιπρα, ώστε να εκπληρώσουν την ματαιοδοξία του, ακόμα και πουλώντας Ελλάδα.
Όχι απαραίτητα με την ψήφο σας, η με τη στήριξη σας, αλλά σίγουρα χρησιμοποιώντας τη λογική επιχειρηματολογία σας.
Αγαπητοί φίλοι, ας εμπιστευτούμε μια φορά τον Κώστα Καραμανλή.
Τον οποίο και καλούμε συνεχώς να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί ποτέ, πως ίσως δεν τολμά να κάνει το βήμα παραπάνω, διότι, αν και βιώσαμε την καταστροφή που εκείνος προσπάθησε να αποτρέψει με κάθε τρόπο, αν και δικαιώθηκε σε όλα, εμείς τελικά, ποτέ δεν τον εμπιστευθήκαμε;
Ας μην του ρίχνουμε λοιπόν ευθύνες, όσο εμείς συνεχίζουμε να μην είμαστε εντάξει απέναντι του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου