Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2019

«Η Αττική μας έσωσε από τη στρατηγική ήττα» - "Ανακούφιση" σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα των εκλογών





ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η επόμενη μέρα από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών φέρνει ταυτόχρονα για τα κόμματα και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές παρά το γεγονός ότι τυπικά η επόμενη Δευτέρα είναι η μέρα που ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει ότι η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου.



Όσο και να φαίνεται περίεργο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανακουφισμένα από την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς, όπως λένε, δεν περίμεναν κάτι περισσότερο από αυτή τη διαδικασία. Αντίθετα μάλιστα εμφανίζονται ικανοποιημένα καθώς -όπως λένε- απέφυγαν τη στρατηγική ήττα, δηλαδή να πέσουν σε χαμηλά ποσοστά τα οποία δεν θα ήταν αντιστρέψιμα.

Όπως έλεγαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο newsit.gr εάν η Ρένα Δούρουστην περιφέρεια Αττικής δεν άντεχε εκλογικά και έπεφτε κάτω από το 30%τότε τα πράγματα θα ήταν ιδιαιτέρα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις εθνικές εκλογές.


Το γεγονός ότι η περιφερειάρχης έφερε ένα καλό αποτέλεσμα (34,21%) δημιουργεί την ελπίδα στα κομματικά στελέχη ότι τα πράγματα είναι διαχειρίσιμα και τίποτα δεν έχει τελειώσει. «Εάν ο συνδυασμός της Δούρου έπεφτε κάτω από το 30% τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για μας» επισημαίνουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες. «Και αυτό γιατί η Αττική είναι μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων από την οποία εμείς μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη εάν εμφανίσουμε ένα σωστό αφήγημα».

Το ποσοστό της Ρένας Δούρου στην Αττική δείχνει ακόμα ότι παρά τον σκληρό πόλεμο που δέχθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα άντεξε και μάλιστα με ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα.


Από σήμερα πάντως θα ξεκινήσουν στην Κουμουνδούρου οι συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη… σιωπή της ΝΔ. Όπως επεσήμαιναν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκε στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών δεν ύψωσε τους τόνους ούτε επιτέθηκε εναντίον των στελεχών της ΣΥΡΙΖΑ καθώς η λογική των επικοινωνιολόγων της ΝΔ είναι ότι δεν θα πρέπει να τρομάξει ο κόσμος.

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν πάντως να δουν μέχρι πότε οι πιο νευρικοί βουλευτές θα κρατήσουν αυτή την τακτική καθώς οι περισσότεροι θέλουν να χαρούν και τους απαγορεύεται.

Πέρα πάντως από αυτό το πρόβλημα, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν στοχευμένες κινήσεις για την προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων, των νέων επιχειρηματιών και των εκπροσώπων της μεσαίας τάξης.


Στόχος φυσικά είναι η μη αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς -όπως λένε τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου- από αυτό το σημείο και μετά όλα είναι δυνατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου