Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2019

Στα άδυτα ενός εργοστασίου γούνας – Τα ζωάκια περιμένουν το θάνατο τους νηστικά, μουμιοποιημένα και διψασμένα (Photos/Video)






Το βίντεο σοκάρει και είναι τραβηγμένο από ακτιβιστές που εισέβαλλαν σε ένα εργοστάσιο παραγωγής γούνας στη Γαλλία. Εκατοντάδες βιζόν, ζουν –μέχρι να έρθει η ώρα τους να δολοφονηθούν για να γίνουν γούνα- κάτω από άθλιες συνθήκες. Πολλά από αυτά είναι μουμιοποιημένα από την ασιτία, κάποια θηλυκά τρώνε τα νεογέννητα παιδιά τους για να επιβιώσουν, άλλα είναι άρρωστα και τυφλά. Ζουν σε κλουβιά και κοιμούνται στα περιττώματα τους και όλα στο βωμό του χρήματος. Να παράξουμε γούνες από βιζόν για να παίρνουν οι κυρίες. Με οποιοδήποτε κόστος.


Οι εκτροφείς βιζόν στη Γαλλία είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία αποδίδει κέρδη άνω των 70.000.000 το χρόνο, μόνο από τις εξαγωγές γούνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο σοκάρουν.











Το βιζόν είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των Μουστελιδών. Εχει σώμα μακρόστενο, μήκους 40-50 εκ., με ουρά που μπορει να φτάσει τα 14 εκ.Χάρη στα μεμβρανώδη πίσω πόδια, μπορεί να κινείται άνετα μέσα στο νερό. Υπάρχουν δύο είδη βιζόν: το αμερικανικό (Mustela vison), που προέρχεται από την Βόρεια Αμερική, εισήχθη στην Ευρώπη το 1920 και είναι μεγαλόσωμο με καφέ γούνα και λευκά χείλη, και το ευρωπαϊκό (Mustela lutreola), που είναι μικρότερο μέγεθος και έχει σκούρα γκρίζα γούνα με λευκά και τα δύο χείλη. Το ευρωπαϊκό βιζόν συναντάται κυρίως στην Ρουμανία, στην Φινλανδία και την Ρωσία, όπου ζει κοντά σε έλη, λίμνες και ποτάμια, σε δάση με πλούσια βλάστηση. Εξαιρετικός κολυμβητής, βουτά με μεγάλη επιδεξιότητα και μπορεί να φτάσει σε βάθος 5 μ. Κολυμπά ακόμη και στα παγωμένα νερά τον χειμώνα, χάρη στην προστασία που του παρέχει το πυκνό τρίχωμά του. Σκάβει σήραγγες στο χώμα για να φωλιάσει σε σημεία κοντά στο νερό και σε έκταση που κυμαίνεται από 1 έως 4 χλμ.Κάθε σήραγγα έχει δύο εξόδους, μία στο νερό και μία στην ξηρά. Το βιζόν τρέφεται με μικρά ζώα, όπως βατράχους, ψάρια και τρωκτικά, αλλά και με αυγά. Κυνηγήθηκε για την γούνα του του, και μάλιστα έφτασε στα όρια της εξαφάνισης. Σήμερα, αριθμεί ελάχιστα άτομα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Εκτρέφεται όμως σε ειδικά εκτροφεία για την γούνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου