Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019

Μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Έντονη οσμή καπνού και στην Αττική





Φωτιά σε εξέλιξη στην Εύβοια. Ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης. Καίει πευκοδάσος, δεν κινδυνεύουν σπίτια. 80 πυροσβέστες επί τόπου, ο καπνός δυσκολεύει τις ρίψεις από αέρος. Η οσμή καπνού φτάνει έως την Αττική.

Άλλη μια μεγάλη φωτιά προκαλεί συναγερμό στην πυροσβεστική. Αυτή τη φορά η μάχη δίνεται στην Εύβοια.


Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (13.08.2019) σε δασική έκταση ανάμεσα σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.


Άμεσα η Πυροσβεστική έστειλε μεγάλη δύναμη στο σημείο της φωτιάς. Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και χρειάστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις, εκκενώθηκε μοναστήρι προληπτικά αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 αεροπλάνα 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.


σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή Αγριλίτσα του δ. Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας & συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 , 39 οχ/τα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχ/τα με 12 ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ & 2 Ε/Π. Συνδράμουν 8 μηχ. έργου, 10 υδροφ. ΟΤΑ

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα




Είναι τόσο πολύς ο καπνός που δυσκολεύει ακόμη και τις ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που επιχειρούν.





Από νωρίς το πρωί είναι ιδιαίτερα έντονη η οσμή του καπνού σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Με πληροφορίες και από evianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου